Amerikanen keuren overname Océ goed

De Amerikaanse mededingingsautoriteiten gaan akkoord met de overname van de Nederlandse printer- en kopieermachinefabrikant Océ door het Japanse Canon. De mededingingsautoriteiten van de Europese Unie, Zwitserland en Taiwan moeten nog wel toestemming geven voor de verkoop.

De Japanse hardwareleverancier van onder andere print- en kopieermachines deed in november een bod op alle uitstaande aandelen van het Venlose bedrijf. Dat bedrag komt neer op ongeveer 730 miljoen euro. De bedrijfsleiding van Océ staat achter de overname. Volgens beide bedrijven heeft de inlijving geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Océ zal na de overname door Canon een aparte divisie vormen die wereldwijd verantwoordelijk is voor printen op grootformaat, commercieel printen en zakelijke dienstverlening. Canons divisie voor printen op grootformaat gaat op in de Océ-divisie. Het bedrijfsonderdeel wordt aangestuurd vanuit het Océ-hoofdkantoor in Venlo. Océ's activiteiten in de kantoormarkt worden opgenomen in Canons Office Imaging Products divisie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi om te zien dat deze overname bij de huidige omstandigheden van de economie nu eens een keertje werkgelegenheid behoudt. Nog mooier is het feit dat Canon's zakelijke producten opgaan in OCE en dat OCE's kantoormarktproducten opgaan in Canon.

Hopen dat het echt een win win situatie wordt en OCE nog groter wordt dan het al was! Proficiat

"De Amerikaanse mededingingsautoriteiten"
Waar bemoeien die gasten zich tegenwoordig NIET mee??

@ rv, enerzijds geef ik je groot gelijk op algemeen vlak. Anderzijds als je zaken bedrijft in een land waar je je producten verkoopt, zal de m.a. daar ook wat over te zeggen moeten hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-22T11:28:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.