Accenture dumpt Tiger Woods

Accenture heeft golfcrack Tiger Woods gedumpt als uithangbord. Woods, jarenlang het wereldwijde boegbeeld, is bij het grof vuil gezet door de ict-dienstverlener. Na het schandaal rond zijn seksuele uitspattingen vindt het concern Woods niet langer representatief om hem in zijn sponsoruitingen te laten optreden.

Op Schiphol was hij tot voor kort nog te zien op billboards van Accenture, maar inmiddels is hij bij het grof vuil zet: Tiger Woods. De gewezen golfheld werd de afgelopen zes jaar ingezet in sponsoruitingen om de ict-dienstverlener een grotere naamsbekendheid te geven.

De toenmalige country manager Accenture Nederland, Sander van ‘t Noordende, was er in 2006 nog reuze trots op dat zijn bedrijf met de top-golfspeler een sponsorrelatie was aangegaan. In een interview met Computable vertelde hij nog een anekdote over Woods die een hole-in-one slaat. ‘Zeker geluk', vraagt een toeschouwer. ‘Hoe meer ik oefen, hoe meer geluk ik heb', antwoordt Woods. 'En dat klopt', vond Van ‘t Noordende. 'Geluk dwing je voor een deel af door veel te trainen of, in ons metier, resultaten te laten zien.'

De sponsorwaarde van Woods is na zijn in de pers breed uitgemeten seksuele escapades fors gekelderd. Accenture heeft inmiddels de relatie met hem verbroken, omdat hij niet meer representatief genoeg is. Een ander ict-concern, AT&T, zegt zijn sponsorrelatie met Woods nog te 'evalueren'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verdorie, wilde ik nou net na al die jaren lifestyle programmeren een beginnerscursus in golven volgen, krijgen we dit weer..
Laten we nu maar hopen dat Tiger's gedrag, en Accenture's reactie daarop vooral niet de illusie van deskundigheid, vertrouwen en loyaliteit aantast dat ze gedurende de jaren opgebouwd hebben,,

En wie gaat Accenture dumpen en bij he grofvuil zetten?..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-24T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.