Ernst & Young: ICT-sector herstelt zich

Voor het eerst sinds maanden neemt in het mkb de vraag naar ict’ers toe. Bij bedrijven met meer dan vijfhonderd medewerkers, in het bijzonder in de sectoren productie en industrie, wordt nog altijd fors gesneden in het bestand van externe en interne ict’ers. Dat zegt Ernst & Young. Al met al concludeert het adviesbureau dat na een jaar van krimp de vraag naar externe en interne ict'ers zich stabiliseert.

In april 2009 was de ICT-indicator van Ernst en Young voorlopig op zijn laagst: 36. Inmiddels is deze index gestegen naar 81. In november was de index 71.

Het adviesbureau baseert zijn uitspraken op een peiling onder ruim zeshonderd managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid in de maand december.

In die maand zag 15 procent van de organisaties het aantal externe ict'ers groeien, terwijl 17 procent een daling constateerde. Van de ondervraagden neemt 11 procent extra ict'ers aan, terwijl 14 procent juist minder ict'ers in dienst had in vergelijking met een maand eerder.

Een groei van het aantal externe en interne ict'ers is vooral te zien binnen bedrijven tot honderd medewerkers. Grotere organisaties hebben nog steeds een krimpend aantal ict'ers, zowel intern en extern.

Budgetverruiming

Daarnaast worden de budgetten voor ict voor 2010 bij een groot deel van de organisaties naar boven bijgesteld. Grote ondernemingen zijn terughoudend met investeringen. Vooral de overheid, het mkb en de dienstensector gaan meer investeren in ict. Het extra budget wordt vooral besteed aan software en in mindere mate aan hardware, voorspelt Ernst en Young. In externe ict-diensten zal nog niet worden geïnvesteerd. Daar wordt juist op bezuinigd, verwachten de onderzoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Ernst & Young: ICT-sector herstelt zich"

IN YOUR DREAMS !!!!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-29T10:34:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.