Inter Access komt in handen van Rabobank

Rabobank

Rabo Participaties (Rapar) heeft een meerderheidsbelang verworven in de Hilversumse ict-dienstverlener Inter Access. Hierbij is een bestaande lening omgezet in aandelen. De investeerder heeft hierdoor zijn belang uitgebreid naar ruim 80 procent. Precieze details over de overname zijn niet bekend gemaakt. De NMA moet de transactie nog goedkeuren.

Volgens Michel de Meijer, chief executive officer van Inter Access, versterkt de bereikte overeenstemming met Rapar de positie van de onderneming aanzienlijk. 'De schuldenlast is verminderd en tegelijkertijd hebben wij met Rabo Participaties een stabiele aandeelhouder die zijn vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf demonstreert door te investeren.'

Bij het ruim dertig jaar oude Inter Access werken ruim 700 medewerkers (plus tweehonderd inhuurkrachten) in Nederland en België. In 2007 draaide het bedrijf een matig jaar met een dalende omzet (resulterend in 132,5 miljoen euro) en rode cijfers (1,4 miljoen euro verlies). De jaarcijfers over 2008 en 2009 zijn nog niet bekend gemaakt. De Meijer spreekt wel van een in crisistijden volle opdrachtportefeuille en een positieve cashflow'. Inter Access boekt de laatste tijd vooral succes op de gemeentemarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is dit nu een faillissement of een fusie met de schuldeiser?

Geen van beide, Rapar heeft de schuldenlast laten 'uitbetalen' in een groter belang i.p.v. in geld.

@BJ .. ik hoop dat het management van Interaccess daarbij ook wat compensatie heeft gekregen voor de stress die zij heeft moeten doorstaan.

Wacht ff in 2007 maakten ze al verlies, 2008 en 2009 zijn nog niet bekend. Een gokje met deze economie? Ook dik verlies. Blijkbaar heeft de RABO Bank ingegrepen en de regie gepakt. Dat is goed nieuws voor mijn ex-collega's maar wel een teken aan de wand.

Wel vreemd dat de cijfers over 2008 (!!) nog steeds niet bekend zijn gemaakt. Zou ik als klant moeite mee hebben. Teken aan de wand dat het erg slecht gaat, met als een van de oorzaken veel te hoge tarieven.

"Welke debiteuren omvielen wil hij niet vertellen en ook de naam van uitbestedingspartner houdt hij liever voor zich. 'Het is een grote partij met wie de relatie nog steeds goed is en waarmee we nog steeds zaken doen. Er loopt ook geen rechtszaak."

Is de uitbestedingspartner niet toevallig een company in 's hertogenbosch?Wat gaat dit dan inhouden voor de medewerkers? Grappig dat ze dit zo via dit medium te horen krijgen!

Syfact (ook van Inter Access) fialliet, dat heeft IA ook wat gekost.

Schoenmaker blijf bij je leest!

Als medewerker van IA zijn wij gisteren middag voordat het persbericht verstuurd werd reeds op de hoogte gebracht door het IA bestuur. de communicatie is dus netter verlopen dan dor IA 2 aangegeen.

Lex, het is geen company uit 's Hertogenbosch

BTW. Syfact was niet van Inter Access, maar Syfact had de zelfde eigenaar als Inter Access.

Ik heb een nader beeld dan Michel de Meijer die aangeeft dat RABO vertrouwen heeft in Inter Access.
Gokje: RABO Participaties stelt interim management om te reorganiseren en vervolgens in de etalage te zetten tegen de tijd (medio/eind 2010) dat het broze econominsch herstel bestendigd. Zodoende is dit een goede belegging van RABO (als hedge fund) en zal men inspelen op herlevende expansiedrift van grotere System Integrators.

Nou die uitbestedingspartner is dus IBM -> kortgeleden is IA daar uitgeflikkerd. En als klant van IA zou ik nu wel even heel goed gaan nadenken, zeker als je je op financiële markt begeeft...

Het is mij in ieder geval wel duidelijk hoe het komt dat IA zo snel groot aan het worden is binnen ASR want de huidige tarieven van IA verzieken de markt.

Ben benieuwd wat het voor de leveranciers van de Rabobank gaat betekenen...

Ook een manier om 'slecht' betalende klanten te saneren. Gewoon overnemen. Feitelijke hetzelfde als bij iemand die zijn hypotheek niet kan betalen. Bank legt beslag op het onderpand. Vraag is waar de grens ligt. Niet elke klant kun je ongestraft overnemen met je eigen core business als uitgangspunt..

Strategisch wel een handige zet van Rabobank..

Als ex IA-er: Ik hoop dat de financiele solvabiliteit wordt gecombineerd met slagvaardig management om IA beter op de rails te krijgen en te houden. Het is een goede partij voor de Zorg, het MKB en de Overheid.

Voor alle duidelijkheid zoals eerder al gezegd.
IA had geen financiële binding met Syfact en IBM is er uitgegooid door IA in verband met ontevreden IA klanten over performance en service.
Beste @Peter IA is niet verantwoordelijk voor het verpesten van de tarieven in de markt. Dit noemt men marktwerking er is heel lang geprobeerd om de tarieven in stand te houden,maar als de grote jongens gaan stunten moet je na verloop van tijd wel mee.
Tevens maken de klanten (ASR) hier dankbaar gebruik van.
Je klinkt als een gefrustreerde externe van een concurrent.
En ja waarschijnlijk is dit de aanloop naar sanering met uiteindelijk als doel de boel in de etalage te zetten.

Jammer dat de Rapar moest ingrijpen. IA is een mooi bedrijf (zeg ik als ex IA).
Op het hoogtepunt was IA bijna 1300 man groot.
Door onhandig management, en te weinig focus, is het nu gereduceerd tot de helft.
Gelukkig laat de Rabo zo'n mooi bedrijf niet kapot gaan in deze tijd.

IA heeft de nodige potentie, maar de laatste 10 jaar was het (executive) management belabberd! Dat mag heer De Meijer nu oplossen. Hopelijk kan hij zich zelf ook nog van de laatsten van de oude garde verlossen.
Verder lijkt het mij dit een handige set om van je schuldenlast af te komen. Dat is erg handig voor je solvabiliteit en je rendement. En ik denk dat ze met Rapar beter af zijn dan met bijvoorbeeld het investeringsvehicle van de Brenninckmeijers. Hopelijk voor de medewerkers van IA geeft deze stap lucht om te investeren in een mooie toekomst. Dan kan Rapar straks met een mooie winst doorverkopen.

Nou lekker dan dat ik het hier moet lezen.
Mooie boel daar bij InterAccess!

Gegroet de inhuurkracht!

Ik ben ook een inhuur kracht en blij met dit nieuws. Heeft IA tenminste continuiteit en wordt ik netjes betaald. Ik begrijp dat IA eerst het eigen personeel informeert alvorens leveranciers en zzp-ers.

IA'er... u had persoonlijk geïnformeerd willen worden? Wellicht bij de onderhandelingen aanwezig willen zijn?

U bent inhuur. Dan is er niks vreemds aan dat je het via Computable hoort.

Overigens had Inter Access zeker wel banden met Syfact:
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/development/2990739/1277180/boedel-syfact-opgekocht-door-actimize.html

Het is niet meer zuiver daar.

Het begint een beetje op DSB perikelen te lijken.
De Lakemans reageren heftig.

De media gaat IA kapot maken.

Hopen dat Dhr Willemse met een reactie komt.

Aan allen,
Wees blij dat IA nu een stabiele aandeelhouder heeft en dat Michel de Meijer een bekwaam bestuurder is. Dit geeft een bedrijf toekomst. Met de loyaliteit van de medewerkers en tevreden klanten gaat IA een prima toekomst tegemoet!
Groet
Gast

Inter Access was een aantal jaren geleden niet solvabel genoeg om de "opties" op aandelen die bij de koop van NCCW Casa waren uitgegeven te kunnen betalen. IA (Kees vd Luit) bedacht een list en verkocht NCCW Casa terug aan de woningbouwcorporaties. Zogenaamd tegen een lagere prijs dan waarvoor het gekocht was, maar omdat IA niet aan haar verplichtingen kon voldoen feitelijk voor een veel te hoog bedrag. Het zou zo maar kunnen dat IA ook nu simpelweg niet genoeg geld in kas had om aan haar betalingsverplichting aan de RABO te voldoen. RAPAR laat je niet door de financiële goocheltruuks van Kees vd Luit inpakken!

Sterker: zonder Kees was IA al jaren geleden failliet gegaan! Gerard kocht diverse ondernemingen waar grote lijken uit de kast kwamen vallen. Kees wist tenminste waar hij op moet letten in de boekhouding van overname kandidaten ("takes one to know one"). Verder was syfact heilig voor Gerard, hij hield er waarschijnlijk meer van dan van zijn eigen kinderen. Gerard is weg, nu de kliek van meelopers nog..

We moeten vrezen dat de bergafwaartse versnelling is ingezet. Inter Access is uiteindelijk het slachtoffer geworden van het Ego van oprichter Willemse. Een ieder die het ego van Willemse streelde zat gebakken. Een sprekend voorbeeld is “Syfact” , tegen ieders advies in ging Willemse door met het pompen van Inter Access geld in zijn “visionair” speeltje Syfact. Jarenlang berichte hij vanuit zijn top-500 positie in Quote over hoe goed dat wel liep, insiders wisten wel beter.
De schatting is dat deze miskleun in de afgelopen 15 jaar meer dan € 20 miljoen gekost heeft. Het schijnt dat Willemse altijd wel, ook nu weer, een constructie bedacht om geld aan het goedlopend Inter Access te ontrekken om deze “Intensive-care” BV steeds weer te reanimeren. Gelukkig toont de huidige CEO dat hij “ballen” heeft door € 2.4 miljoen terug te claimen.
Dat ze Willemse eruit geschopt hebben is kan alleen maar een zegen zijn. Het had veel eerder moeten gebeuren maar onder andere door gebrek aan kracht in de Raad van Commissarissen had Willemse nagenoeg de vrije hand om geld uit te geven aan zaken die met zijn ego te maken hadden. Een ander recent voorbeeld van kostbare “ego-tripping” blijkt uit een artikel in het februari nummer van Quote. Een verhaal over een ex-directeur waarmee Inter Access (lees: Willemse) al 12 jaar aan het procederen is. Deze persoon zegt ruim € 400.000 aan kosten uit privé in het proces te hebben moeten stoppen. Volgens insiders laten de kosten voor Inter Access zich hierbij gemakkelijk met 2 tot 3 vermenigvuldigen. De hele tragedie rondom Inter Access is weer het zoveelste voorbeeld van een bedrijf dat te gronde gaat door onbehoorlijk bestuur als gevolg van het ego van de oorspronkelijke oprichter.Laten we hopen voor de 700 medewerkers dat het niet te laat is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-06T14:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.