ICT Venture steekt geld in Engage! Software

Euro

ICT Venture heeft een minderheidsbelang genomen in Engage! Software uit Hoofddorp. De investeerder betaalt hiervoor tweehonderdduizend euro. Met dat kapitaal gaat het bedrijf een 'Software as a Service' (SaaS)-versie van Engage! Modeler voor procesverbeteringen ontwikkelen. Deze applicatie is vooral bedoeld om overlegsessies met medewerkers te ondersteunen.

De participatie van ICT Venture eind 2009 in Engage! Software is de tweede investering. In april vorig jaar stak het investeringsfonds geld in het Nijmeegse bedrijf Magensis Software Solutions. Volgens Job Heimans van ICT Venture is het product van Engage! Software veelbelovend, omdat het ook niet- ict'ers in staat stelt om met elkaar processen in kaart te brengen en verbeteringen door te voeren.

Directeur Ted Twaalfhoven van het softwarebedrijf uit Hoofddorp legt uit dat Engage! Modeler geen hulpmiddel voor business process management (bpm) is. 'Bpm-tools zijn bedoeld voor op ict-architecten en andere ict-professionals. Engage! Modeler is juist geschikt om met medewerkers in workshops processen te bespreken en eventueel veranderingen door te voeren. Iemand noemde het een mini-Cordys dat nog werkt ook!'. Hij wijst erop dat de partners van zijn bedrijf dan ook vooral bureaus zijn die zich bezighouden met procesverbeteringen in organisaties, en niet zozeer ict-adviseurs. Twaalfhoven noemt Berenschot, SMS en Newcom als voorbeelden. Tot de bekendste klanten behoren ABN Amro, Sulzer en KPN.

Betrokkenheid

Twaalfhoven vertelt dat wanneer een adviseur of een manager in een workshop een proces wil bespreken, diegene zo'n proces met de Engage! Modeler op één scherm in kaart kan brengen. Dat kan met behulp van simpele iconen. Ook de processtructuren worden op hetzelfde scherm grafisch weergegeven. Doorklikken hoeft niet, waardoor er geen verwarring hoeft te ontstaan. Suggesties van medewerkers kunnen aan de hand van variabelen direct worden verwerkt, waarbij de gevolgen voor bijvoorbeeld kosten en doorlooptijden in het procesmodel zichtbaar zijn. Dit komt het enthousiasme en de betrokkenheid van medewerkers bij dit soort sessies ten goede, aldus Twaalfhoven.

Polen

Het idee voor de procesworkshopsoftware ontstond bij Business Review, een Alkmaars bedrijf voor procesintegratie en servicegeoriënteerde architectuur, waar Twaalfhoven een van de eigenaren was. Begin jaren 1990 kwamen drie Poolse hoogleraren bij het bedrijf in dienst die technologie voor procesintegratie ontwikkelden. 'Daaruit is een voorloper van de Engage! Modeler voortgekomen die voor intern gebruik werd ingezet. Vervolgens hebben we er een moderne, vernieuwde versie op basis van .Net-technologie van gemaakt om in de markt te zetten. Hiervoor is in 2008 het spinoff-bedrijf Engage! Software opgezet.'

Met de injectie van ICT Venture heeft Twaalfhoven de beschikking over de financiële middelen om van Engage! Modeler een webversie te laten ontwikkelen die in een Saas-variant wordt aangeboden. 'BIj ons werken nog geen tien man. Dan is er weinig ruimte voor extra ontwikkelactiviteiten. Die capaciteit kunnen we nu inhuren.' De Saas-versie komt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-07T14:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.