Centric investeert 9,7 miljoen in Oranjewoud

Ict-dienstverlener Centric vergroot zijn aandeel in dochterbedrijf Oranjewoud. Het bedrijf koopt voor 4,85 euro per stuk twee miljoen nieuwe aandelen in dat beursgenoteerde ingenieursbureau. In totaal bedraagt de investering daarmee 9,7 miljoen euro. Door de transactie verwerft Centric bijna 91 procent van de aandelen in Oranjewoud. Dat was tot dusver 89,9 procent.

Oranjewoud geeft nieuwe aandelen uit voor de versterking van zijn eigen vermogen en de financiering van acquisities. Het ingenieursbureau rondde op 6 januari 2010 de aankoop van een meerderheidsbelang in kunstgrasspecialist J&E Sports af.

Aandeelhouder

De Twentse ondernemer Gerard Sanderink is via zijn administratiekantoor enig aandeelhouder in ict-bedrijf Centric en heeft op deze manier dus bijna 91 procent van ingenieursbureau Oranjewoud in handen. Andere aandeelhouders zijn privépersonen, laat een woordvoerder weten.

Centric kocht het ingenieursbureau in 2005. Daarmee wilde de ict-dienstverlener een positie verwerven op de markt van advies- en ingenieursbureaus in Nederland en België. In hetzelfde jaar nam Centric de financiële dienstverlener Finace over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die Sanderink is slecht voor zijn mensen, de salarissen liggen veel lager dan de huidige markt (al beweerd hij dat dit marktconform is..)

Ik ben zelf systeembeheerder geweest bij Centric en verdiende niet meer dan €2500(en ben 33 jaar). De ervaren helpdesk medewerkers verdienen vaak ook niet meer dan €1800. Ook als je een sollicitatiegesprek hebt, word je lekker gemaakt dat er een winstuitkering is, maar die is al 10 jaar niet uitgekeerd omdat er blijkbaar NET te weinig winst is gemaakt!

Dus helaas dit jaar weer geen winstuitkering voor de medewerkers omdat meneer Sanderink het geld weer heeft omgezet in aandelen, treurige zaak

Beste Hans,

Blijkbaar was je niet meer waard dan 2500 euro en bovendien is dat redelijk marktconform voor een mdr. Systeem beheerder. Dat van die bonus klopt wel maar is achterhaald. Inmiddels krijgt iedereen een bonus die haalbaar en redelijk is. Trouwens wij zijn blij dat Sanderink aan basis verbreding doet van zijn bedrijf. Hierdoor is het bedrijf zeer stabiel en hoeven er geen medewerkers ontslagen worden als het wat minder gaat in de markt. Kijk naar alle grote concurrenten die met honderden tegelijk medewerkers ontslaan. Ik zeg Gerard ga zo door met het versterken van het bedrijf.

Hebben we het hier over 2500 bruto of netto ? Bruto vind ik ook te weinig omdat je bij een groot bedrijf als Centric toch meer kan verwachten.

die €2500 was inderdaad bruto.

@Bert:
bij alle andere commerciële bedrijven verdien je als systeembeheerder met enkele jaren ervaring €3000+
Maar goed, ik ben blij dat jij wel tevreden bent.

Onzin en niet waar. Er zijn meerdere bedrijven waar je de 3000 niet krijgt als systeembeheerder. Natuurlijk zijn er ook bedrijven die het wel betalen maar dit is de minderheid en is vaak geen ict diensteverlener. Wat betreft betalen, je krijgt wat je toekomt. Met andere woorden, ben je het waard dan krijg je het. Misschien had je eens moeten nadenken over doorgroei mogelijkheden?

Een tevreden Centric medewerker.

Bij Centric MIS, heerst er ontevredenheid onder de medewerkers. Men heeft vaak een laag salaris (Niet markt conform) en er wordt krenterig gedaan over van alles. Kritiek en ontevredenheid wordt afgedaan met "Het bedrijf is stabiel dus er hoeven geen medewerkers ontslagen te worden." Dit is een kul opmerking.

Van de management moet men dus maar tevreden zijn met een zakcentje, omdat er anders ontslagen zouden kunnen vallen? Waarom neemt de management en de heer Sanderink geen genoegen met een schrijntje en sluis wat meer naar de medewerkers toe? Uiteindelijk zijn het degenen die het werk verrichten die het geld opleveren.

Het is hierdoor ook dan extra sneu, dat de eerste week van 2010 al een bericht is dat 9,7 miljoen wordt uitgegeven om aandelen bij te kopen. Dit terwijl er niet genoeg geld bij handen zou zijn om de medewerkers een winstuitkering te geven en er word moeilijk gedaan om een 0.0-2.5% salaris verhoging te geven. Even in beschouwing nemen dat Centric over 2009 winst heeft gedraaid.

Zelfs bij collega's waar het tarief verhoogd is bij de klant wordt moeilijk gedaan om een salaris verhoging te geven. Met andere woorden door je werk verzorg je meer omzet maar met moeite krijg je een klein beetje bij. Voor Centric lijkt het hoofdzaak te zijn, meer te verdienen over de ruggen van zijn medewerkers zonder er echte waardering voor te willen geven.

Ken genoeg Collega's die nabij de 2000 bruto krijgen(of minder). Welke meer dan genoeg ervaring hebben en de gevraagde papieren die er bij horen, en met moeite krijgen zij 50 euro bruto aangeboden. Dit met een mededeling dat men er maar blij mee moet zijn.

Bij MIS is er nog nooit een winstuitkering uitgekeerd. Er wordt wel mooi gepronkt. Het is een van de vele frustraties bij vele collega's.

Wat mondeling afgesproken wordt daar wordt ook alleen aan gehouden als het er op aankomt. Verzoek om afspraken op papier te krijgen wordt negeert. (Uitzondering daargelaten.)

Ik heb van Collega's, die nu op de bank zitten, enige mindere prettige verhalen gehoord. Zoals:

Collega waarvan getracht is, om onder dwang ontslag te laten nemen.

Collega's welke voor nietszeggende redenen of door
valse beschuldigingen, een officiële waarschuwing kregen.

Collega's welke kritisch zijn, krijgen bij verloop ven hun contract, geen verlenging, ondanks goede functioneren. Op zich niks mis mee behalve als er beweerd wordt dat het gewenst is dat men kritisch en open communiceert richting management. Men mag kritisch zijn zolang het de management uitkomt anders mag je je boeltje pakken.

Mijn verhaal betreft Centric MIS. Bij andere takken van het bedrijf kan het anders zijn.

Een zeer ontevreden (Hopelijk gauw ex-) medewerker.

hmmm, all. Jammer dat je binnenkort een ex medewerker bent. Het is in ieder geval niet mijn ervaring bij MIS.

Die bonus, haha...elke keer weer inderdaad met de kwartaalmeeting hoor je dat het goed gaat. En dan aan het einde van het jaar...nee, net niet gehaald. :D

Er is een hoop onvrede binnen de organisatie Centric MIS. Metname bij MIS is het een puinhoop. Deze puinhoop ligt voornamelijk bij de regio's van MIS. Door het lage niveau van het management in de regio's wordt er slecht gemanaged en heel slecht gecommuniceerd. Dit alles wordt onder andere aangestuurd door een operationeel directeur die van strategie nog nooit gehoord heeft. Hij is inhoudelijk zeer slecht en jaagt iedereen op stang. Zo'n type die iets schreeuwt zonder na te denken of het nut heeft om te schreeuwen.

Algemeen is Centric een mooie en stabiele organisatie, waar ontzettend veel potentie in zit. het portfolio is breed en sterk. Jammer voor de mensen die onder de tak MIS en dan in de regio's vallen.

Tip:
Zoek naar een andere werkgever en buit de periode bij MIS volledig uit op het gebied van trainingen.

Beste Hans,

Jammer dat je niet even de moeite neemt om na te gaan welk Centric onderdeel de aandelen heeft gekocht. Ik weet niet hoe lang je bij Centric hebt gewerkt, maar als je je even in de organisatie had verdiept had je kunnen weten dat dergelijke transacties door de holding worden gedaan. Ieder onderdeel draagt de winst jaarlijks over aan de holding. Maar niet voordat daaruit de eventuele winstdeling uit is betaald. Dus eerst de winstdeling, dan de afdracht. Het onderdeel moet echter wel voldoende winst maken voordat er iets uitgekeerd kan worden. Jammer dat dat in jouw geval zo was, het onderdeel waar ik werkzaam ben maakt (wederom) een goed resultaat. Ik ontvang dus (wederom) wel een winstdeling!

Erg jammer, sommige van deze reacties. Het Sanderink-bashen is mijns inziens achterhaald. Zijn daadkracht, lef en inzicht overtreffen met gemak hetgeen ik de afgelopen jaren op RvB niveau in ICT-land ben tegengekomen. De strategische stabiliteit, het gebrek aan arrogantie en verdere poeha & blabla, tonen zich waardevol in deze moeilijke marktomstandigheden.

Als je niet marktconform beloond wordt, zal daar vast een reden voor zijn. Wellicht goed bij jezelf te rade te gaan. Het staat eenieder vrij Centric te verlaten en zogenaamd beoogde marktconforme salaris nastreven.

Ik ben benieuwd of de anonieme Centric medewerkers alhier, hun ongenoegen ook intern, al dan niet rechtstreeks aan Sanderink, (durven) laten blijken. Of regeert de angst? Wie veel vraagt moet zelf ook kunnen leveren.

Centric is het gierigste bedrijf in nederland

Zo worden mensen rijk door mensen te belazeren door ze een laag loon te geven.

Zogenaamd crisis weer iets om mensen te belazeren door het op de economische crisis te schuiven. mensen belazeren kunnen ze heel goed. alsof die mensen geen last van crisis hebben. die mensen hebben juist geen geld en last van crisis centric niet. CENTRIC IS EEN SLUWE VOS.

Indien je denkt dat je met je combinatie van skills ergens anders meer kan verdienen en/of leuker werk kan krijgen, doe het dan! Maar ga niet in een berustende slachtofferrol zitten klagen.

Maar bijkbaar willen de klagers toch niet weg, dus zijn ze onzeker over hun vaardigheden?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-08T11:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.