Managed hosting door True

Siennax en SaaSplaza gaan uit elkaar

 

Automatiseerder van opleidingen Siennax Learning Services en aanbieder van software als webdienst SaaSplaza gaan verder als zelfstandige ondernemingen. De bedrijven waren allebei onderdeel van Siennax International. De investeerders achter de scheidende bedrijven zijn naar eigen zeggen 'in goed overleg' tot een boedelscheiding gekomen. De bedrijven gaan ieder hun eigen weg omdat de activiteiten elkaar onvoldoende versterkten. De bedrijven denken afzonderlijk van elkaar betere resultaten te behalen.

Siennax Learning Services en SaaSplaza komen voort uit het in 1998 opgerichte Siennax International. Dat bedrijf levert onder andere een SaaS-platform waardoor bedrijven software van Microsoft als webdienst kunnen afnemen.

Siennax Learning Solutions automatiseert opleidingstrajecten bij grote bedrijven als ABN en ASML. Die bedrijven besteden bijvoorbeeld de certificering van werknemers  uit.

Nederlandse klanten

Herb Prooy van SaaSplaza legt uit dat in de loop der jaren de activiteiten van SaaSplaza steeds meer zijn verschoven naar de technische kant, terwijl Siennax Learning Solutions steeds sterker leunt op adviestaken. Eind 2009 is besloten om de bedrijven te scheiden omdat de activiteiten te ver uit elkaar liggen. Prooy denkt dat de bedrijven zich door de scheiding beter kunnen focussen op hun eigen activiteiten.

Volgens Prooy heeft de splitsing van de bedrijven geen gevolgen voor Nederlandse klanten van de afzonderlijke bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3229287). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×