McAfee herziet cijfers eerste kwartaal 2004

McAfee herziet de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van dit jaar. De behaalde omzet is 2,5 miljoen dollar hoger, de kosten 2 miljoen dollar lager.

Deze herziening komt voort uit een boekhoudwijziging: de manier waarop omzet van bepaalde producten in de boeken wordt erkend. Het gaat volgens McAfee om producten waarvan de verkoop vóór 2004 niet significant was. Herzieningen voor eerdere kwartalen zouden dan ook niet nodig zijn.
De leverancier van antivirussoftware maakte dit bekend bij de onthulling van de cijfers voor het tweede kwartaal. Het heeft in die periode 226 miljoen dollar omzet gedraaid met 10 miljoen dollar winst. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder was dat respectievelijk 217 miljoen en 1,1 miljoen dollar.
Het bedrijf stelt de verwachtingen voor het derde kwartaal naar boven toe bij. Het verwacht nu een omzet tussen de 195 miljoen en 200 miljoen dollar. De hogere verwachting komt deels voort uit het meenemen van 10 miljoen dollar omzet van de Sniffer-divisie die later is afgestoten dan eerst gepland. De omzet van die tak was niet meegenomen in de eerdere verwachting voor het derde kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-29T15:36:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.