Inter Access mag naar extra kapitaal zoeken

Inter Access mag van de nieuwe eigenaar Rabobank Participaties (Rapar) op korte termijn op zoek gaan naar een extra kapitaalverstrekker. Voorwaarde is wel dat Rapar zijn positie als meerderheidsaandeelhouder behoudt. Rapar hielp de Hilversumse automatiseerder begin dit jaar uit de brand in ruil voor een meerderheidsbelang. Inter Access was in geldproblemen geraakt.

Volgens het jaarverslag 2008, dat begin 2010 pas uitkwam, is Rapar bereid 'tot het op korte termijn toelaten van een nieuwe participant ter verdere versterking van zowel de vermogens- als liquiditeitspositie van de vennootschap door middel van een additionele kapitaalversterking'. Wel moet Rapar na zo'n extra investering meerderheidsaaneelhouder blijven. Inter Access wil geen commentaar geven of er dit jaar al naar een eventuele nieuwe participant wordt gezocht.

De Hilversumse automatiseerder eindigde eind 2008 met een negatieve eigen vermogenspositie. Omdat er ook nog een aflossingsverplichting bestond van een achtergestelde lening van 10,2 miljoen euro van Rabo Participaties en een overschrijding van de bankconvenanten ten aanzien van de werkkapitaalfinanciering was een spoedige vermogensversterking onontbeerlijk. Uiteindelijk leidde dit begin januari 2010 tot een overeenkomst met Rapar, dat reeds een belang van zo'n 30 procent bezat.

Via een aandelenemissie, waarbij het aantal aandelen met een factor vijf werd uitgebreid, zette de investeerder een bedrag van zo'n acht miljoen euro van de opeisbare lening om in aandelenkapitaal. Hierdoor heeft Rapar een meerderheid van de aandelen in handen gekregen (86 procent). De restvordering van circa 3,9 miljoen euro is omgezet in een achtergestelde lening. Van het restant van 14 procent van de aandelen is 11 procent in handen van oprichter en ex-grootaandeelhouder Gerard Willemse. Ook zijn er nog een paar kleine aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ff rekenen, 8 miljoen er daar krijgt Rabo de extra 50% van de aandelen. IA boekwaarde is dus 16 miljoen. Willemse nog 11%, dat is 1,76 miljoen, hij moet nog 2,4 miljoen betalen, Toch ook maar de merc S500 v12 met verkeerde velgen verkopen. Boontje komt om zijn loontje.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-15T16:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.