Insinger de Beaufort wint zaak tegen Centric

Bank Insinger de Beaufort heeft het kort geding tegen Centric gewonnen. De rechter gebiedt de automatiseerder volledige medewerking te verlenen en te blijven verlenen aan Insinger in het kader van de migratie naar een nieuw backofficesysteem, onder dreiging van een dwangsom van vijftigduizend euro per dag. Dit heeft de Amsterdamse rechtbank vandaag in een zogeheten kop-staartvonnis, waarbij het de toelichting later verstrekt, uitgesproken.

Voorzieningenrechter mr. Blankevoort heeft in verband met de spoedeisendheid van de zaak, die vrijdag 12 februari 2010 diende, maandag 15 februari al uitspraak gedaan. De uitwerking van het vonnis volgt op 25 februari aanstaande. De rechter heeft bepaald dat Centric Financial Solutions & Services binnen 24 uur na de betekening van dit vonnis al de bij de dienstverlening aan Insinger betrokken personen (zowel eigen personeelsleden als door haar ingeschakelde derden) te instrueren om hun volledige medewerking te verlenen en te blijven verlenen aan de bank. Voor elke dag dat Centric in strijd handelt met deze beslissing, moet het bedrijf een dwangsom van vijftigduizend euro betalen, tot een maximum van vijfhonderdduizend euro.

Conflict

Beide partijen zijn met elkaar in conflict geraakt over vergoedingen voor het migratiewerk dat Centric verricht. Centric schortte de werkzaamheden voor onbepaalde tijd op. Bank Insinger de Beaufort stapte daarop naar de rechter om de automatiseerder te dwingen mee te werken aan de overgang naar een nieuw backofficesysteem. De automatiseerder kreeg de bank als klant binnen nadat het de business process outsourcing-tak van Ordina in 2009 had overgenomen, maar Insinger de Beaufort zegde het contract wegens wanprestatie vorig jaar op.

Aan het eind van het kort geding afgelopen vrijdag bleek de bank een deel van de facturen te hebben betaald en heeft Centric alweer wat werkzaamheden bij de bank uitgevoerd. Beide partijen konden echter geen gezamenlijke uitweg in het conflict vinden tijdens een door de rechter voorgestelde schorsing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wederom een mooie motivatie voor bedrijven om de ICT-kennis IN HUIS te gaan halen, , meerte gaan investeren in uw eigen personeel door opleiding van uw EIGEN PERSONEEL. Dan kan bovenstaande case (met een externe ict-diensten-leverancier) u niet meer overkomen.

Met uw eigen goedopgeleide personeel slaat u dus de bekende twee vliegen in een klap, want ze kennen uw branche als de beste EN ze kunnen 'm ook nog automatiseren volgens uw eigen wensen :-P


"Je kunt beter een materie-deskundige leren ict-en dan een (externe) ict(st)er proberen inhoudelijk op uw eigen terrein materie-deskundig te maken"

Automatiseren kun je zelf leren :-)

Belangrijk is om nu te weten of Centric ook betaald krijgt voor zijn diensten. De belangrijkste reden voor Centric was namelijk niet de wil om mee te werken, maar dat deze uren gewoon betaald dienen te worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-15T17:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.