Getronics verwacht lagere jaaromzet

De dip in de ict is nog niet voorbij. Ict-dienstverlener Getronics verwacht dit jaar minder omzet te maken dan vorig jaar. Dat maakte het bedrijf vanmorgen bekend, samen met de halfjaarcijfers.

Nederlands op drie na grootste ict-dienstverlener rekent nu op een jaaromzet van zo’n 2,38 miljard euro. Dat is zo’n 10 procent minder dan de omzet een jaar eerder, 2,63 miljard.

In de afgelopen drie maanden wist de dienstverlener vier miljoen euro winst te maken. Toch boekte het in het eerste half jaar een verlies van twaalf miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar maakte het 230 miljoen euro winst, door de verkoop van Human Resource Solutions (tegenwoordig weer Raet).

Het aantal werknemers daalde in het afgelopen half jaar met 7,8 procent. Het bedrijf heeft nu 21.676 medewerkers, tegen 23.511 in dezelfde periode het jaar ervoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Omdat het bij Getronics niet zo fijn loopt, wil niet meteen zeggen dat 'de dip in ict' nog niet voorbij is. Andere bedrijven laten zien dat groei weer het devies is, en laten dit ook zien in werving, overnames en zeer mooie omzetgroei- en winstcijfers. Misschien ligt het aan Getronics? Ik werk toevallig bij het bedrijf waarbij het nu moeilijk is de vraag ingevuld te krijgen omdat we niet snel genoeg kunnen groeien... Dus: Dip? Welke dip? :-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-02T13:11:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.