Microsoft benadrukt onderzoek en onderwijs

Microsoft legt meer nadruk op zijn onderzoek&ontwikkeling en haalt dan ook de banden aan met de onderwijswereld. Dit lieten mede-oprichter Bill Gates en senior vice-president Rick Rashid maandag weten.

De Microsoft-topmannen spraken op de University Faculty Summit 2004, een bijeenkomst van de onderzoekstak van het bedrijf. Daar benadrukten zij het belang van onderzoek, niet alleen voor Microsoft maar voor de hele it-industrie en uiteindelijk de samenleving. Onderzoekshoofd Rashid erkent ook dat Microsoft de banden met universiteiten moet aanhalen en zich daarbij moet richten op onderzoek. "Tot op heden hebben we ons op scholen gericht, maar nu richten we ons op projecten."

Bill Gates kondigde een onderzoeksfonds van één miljoen dollar aan onder de naam Faculty Fellowship Program. Dat bedrag is beschikbaar in brokken van 200.000 dollar per persoon en wordt aan onderzoekers toegekend in software, conferenties en onderzoeksmiddelen van Microsoft.
Verder riep Gates academische instellingen op meer software-studenten aan te trekken. De software-architect vindt het zorgwekkend dat het aantal it-wetenschappers daalt, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd. Volgens de topman hebben alleen biologische wetenschappen een grotere invloed dan software op onze maatschappij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-04T09:17:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.