Microsoft schikt met consumenten in Nieuw-Mexico

Microsoft heeft een schikking getroffen in de rechtszaak namens consumenten in de Amerikaanse staat Nieuw-Mexico. De Windows-producent betaalt 31,5 miljoen dollar.

Dat bedrag wordt uitgekeurd in tegoedbonnen, die zijn te besteden aan ict-middelen als software en hardware. Die middelen hoeven niet van Microsoft afkomstig te zijn. Consumenten worden nu opgeroepen zich te melden om in aanmerking te komen voor de tegoedbonnen. Microsoft keert het halve bedrag van eventuele ongeclaimde bonnen uit aan scholen in de Amerikaanse staat.

De rechtbank in Nieuw-Mexico heeft vorige week al haar voorlopige goedkeuring gehecht aan deze regeling. In juni trof Microsoft nog soortgelijke schikkingen in de staten Massachusetts en Arizona. Er lopen nu nog rechtszaken in Iowa en Wisconsin.

De softwareproducent ontdoet zich gestaag van de vele aanklachten tegen zich, die zijn voortgekomen uit de antitrustzaak van de Amerikaanse overheid. Daarbij is bepaald dat Microsoft een monopolist is die misbruik heeft gemaakt van die positie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-04T12:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.