Nominaties Innovatie en Milieu Awards bekend

Brancheorganisatie ICT~Office heeft de genomineerden voor de ICT~Office Innovatie Award en voor de ICT~Milieu Award 2010 bekendgemaakt: Aplaza, Portbase en St. Antonius Ziekenhuis (Innovatie) en Cisco, Innovaders en Logistiek Zonder Papier (Milieu). Eerder maakte de organisatie de nominaties voor de ICTRegie Award en de Broos van Erp-prijs bekend. De prijzen worden uitgereikt op 21 april in Den Haag.

De Innovatie Award wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die een belangrijke rol speelt in een vernieuwend ict-traject en zo de versnelling van ict-innovaties bevordert. De brancheorganisatie hoopt dat dit gebeurt doordat organisaties onderling of met ict-bedrijven samenwerken.

Aplaza bouwde een transactieplatform waarmee verzekeraars en tussenpersonen hun systemen kunnen koppelen. Portbase biedt diensten waarmee logistieke havenbedrijven onderling en met overheden informatie kunnen uitwisselen. Het St. Antonius Ziekenhuis bouwde een webgebaseerd elektronisch patiëntendossier gebaseerd op open source.

ICT~Milieu Award

De Milieu Award is bedoeld voor het innovatiefste en milieuvriendelijkste ict-product. Stichting ICT~Milieu, onderdeel van ICT~Office, wil met de prijs bijdragen aan een verminderde uitstoot van koolstofdioxide door efficiënt gebruik van ict.

Netwerkleverancier Cisco ontwikkelde de EnergyWise Orchestrator, die netwerkapparatuur tijdelijk uitschakelt indien die niet wordt gebruikt. Innovaders bouwde de Wattcher, waarmee consumenten hun stroomverbruik makkelijk kunnen bekijken. Bij de LoadIT, het product van het bedrijf Logistiek Zonder Papier, worden formulieren centraal en digitaal verzonden, ontvangen en opgeslagen met hulp van mobiel internet.

De winnaars worden op 21 april bekendgemaakt tijdens het Nationale ICT Award-gala in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-09T13:56:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.