KPN houdt winst op peil door besparingen

Door besparingen heeft KPN de aanzienlijke winst van het vorige kwartaal kunnen continueren. Dit meldde het telecomconcern afgelopen maandag bij de presentatie van de cijfers over het tweede financiële kwartaal.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit op 369 miljoen euro. In het eerste kwartaal van dit jaar lag dit licht hoger op 375 miljoen euro. Ten opzichte van het tweede kwartaal in boekjaar 2003 realiseerde KPN een verdubbeling van de winst (toen 192 miljoen euro).

 

Het telecomconcern realiseerde een besparing van 116 miljoen euro in het vaste netwerkonderdeel door banenreducties en de overstap van klanten op nieuwe voor KPN efficiënter te beheren technologieën als ip vpn. Naast dit soort besparingen profiteerde KPN van lagere rentelasten en belastingvoordeel.

 

Ceo Ad Scheepbouwer ziet de rest van het jaar met vertrouwen tegemoet. "Het concern verwacht dat het resultaat voor belastingen aan de bovenkant van de afgegeven verwachtingen ligt. Met name de internationale mobiele activiteiten blijven sterk groeien."
 
Op de thuismarkt zag KPN zijn aandeel in de mobiele telecommarkt sterk onder druk staan. "Het initiatief van Telfort om andere bedrijven toegang te geven tot zijn netwerk, de oneindige houdbaarheid van het beltegoed door Orange en de agressieve verkooppraktijken van T-Mobile heeft KPN in Nederland marktaandeel gekost. Dat gaan we terugvorderen, ook al zet dat op de kortere termijn de marges onder druk", aldus Scheepbouwer. Het telecomconcern zag zijn netto-omzet op het mobiele net groeien met ruim 6 procent voornamelijk door een grote aanwas van klanten in België en

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-09T15:04:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.