ICT-kring Delft krijgt 1,7 miljoen euro subsidie

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

De ICT-Kring Delft heeft 1,7 miljoen euro subsidie gekregen om te steken in innovatieve ict-projecten. De subsidie wordt verdeeld over 31 bedrijven uit de ICT-Kring. Zij krijgen ieder 50.000 euro. Het ministerie van Economische Zaken geeft de subsidie in het kader van de regeling Innovatieprestatiecontracten (IPC). De subsidie is bedoeld voor de komende drie jaar.

Alle 31 bedrijven hebben een projectvoorstel ingediend. ‘De bedrijven hebben in ieder geval een individueel projectvoorstel ingediend en doen ook mee aan een samenwerkingsproject', zegt bestuurslid Birger Jansen van de ICT-kring. De ICT-Kring krijgt voor het begeleiden en coördineren van de deelnemers 6.500 per deelnemend bedrijf.

Een voorbeeld van een project dat met het geld wordt gesubsidieerd is de samenwerking tussen een bedrijf dat simulatiesoftware maakt om rampoefeningen mee te doen en een bedrijf dat 3d-modellen maakt van omgevingen of gebouwen. ‘Door de rampsimulatiesoftware aan een 3d-model te koppelen kan de brandweer eigen simulaties van bedrijfspanden maken', zegt Jansen. ‘Ze hoeven daardoor niet meer te oefenen in de standaardomgevingen die de simulatiesoftware nu biedt.'

4 miljoen

Voor de 48 projectvoorstellen die zijn ingediend bij het ministerie, is in totaal 4 miljoen euro nodig. Daarvan wordt dus 1,7 miljoen gefinancierd met de subsidie. Het overige bedrag wordt door de bedrijven zelf geïnvesteerd. ‘Dat is ook een voorwaarde voor de subsidie', zegt Jansen. ‘Bedrijven moeten minimaal 50.000 euro steken in het project.'

De subsidieregeling InnovatiePrestatieContracten (IPC) is bedoeld voor meerjarige innovatietrajecten van groepen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, onder begeleiding van een coördinator. Centraal in de IPC-regeling staat samenwerking en kennisoverdracht.

Subsidie

De ICT-Kring Delft ontving deze subsidie eerder. Daarvoor werd bijvoorbeeld onderzocht hoe de technologie ultra wide band ingezet kon worden voor nauwkeurige plaatsbepaling. Ook werd een applicatie ontwikkeld die criminaliteit in kaart brengt.

De ICT-Kring Delft werd in 2003 opgericht met als doel samenwerking en kennisuitwisseling tussen organisaties te stimuleren. Bij de kring zijn meer dan 150 organisaties aangesloten, bijvoorbeeld TNO-ICT, Exact Software en de Gemeente Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-16T14:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.