ICT~Office reikt awards 2010 uit

Brancheorganisatie ICT~Office heeft de winnaars van de vier nationale ict-awards bekendgemaakt. De prijzen gaan naar projecten, organisaties of personen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van innovatieve of maatschappelijk relevante ict-toepassingen. Aplaza, Serious Toys, Innovaders en Intrinsic-ID kregen op 21 april elk een award uitgereikt tijdens een galabijeenkomst in Den Haag.

Het Eindhovense bedrijf Intrinsic-ID sleepte de ICTRegie Award in de wacht voor de ontwikkeling van een digitale vingerafdruk. Deze geeft een unieke code mee aan computerchips, bijvoorbeeld in smartcards, betaaltelevisiesystemen en mobiele apparaten. Daarmee kan het intellectueel eigendom op de apparaten worden beveiligd.

Innovaders uit Amsterdam kreeg de ICT~Milieu Award toegekend. Het bedrijf bouwde de Wattcher, een apparaat waarmee consumenten hun stroomverbruik makkelijk kunnen bekijken. Daarbij werkte het bedrijf samen met energiebedrijf Eneco.

Tijdsbesparing

De Innovatie Award ging naar Aplaza. Het Zoetermeerse bedrijf bouwde een transactieplatform waarmee verzekeraars en tussenpersonen hun systemen kunnen koppelen. Daardoor hoeven gegevens slechts één keer te worden ingevoerd, waarbij de data voor elke schakel in de keten direct beschikbaar zijn. Dat levert een tijdsbesparing van twintig minuten per verzekeringspolis. Bij het project zijn onder meer softwarebedrijven Anva en Unit 4 betrokken.

Serious Toys ging naar huis met de Broos van Erp-prijs. Het Bossche bedrijf ontwikkelt elektronische interactieve leermiddelen, waarmee kinderen zich gemakkelijker kunnen ontplooien. De Broos van Erp-prijs bedraagt 25.000 euro en is vernoemd naar een Tweede Kamerlid die zich tot zijn door in 1997 veelal inzette voor het midden- en kleinbedrijf en innovatie daarin.

Het awardgala werd mogelijk gemaakt door ICT~Office, ICTRegie, het ministerie van Economische Zaken en Gemeente Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch grappig om te zien hoe elk bedrijfje ieder jaar wel weer een of andere onduidelijke award in de wacht weet te slepen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-22T10:41:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.