Tweede Equinix IBX-datacenter in Amsterdam

Equinix, leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, opent op 1 mei 2010 de eerste fase van zijn nieuwe AM2 International Business Exchange-datacenter (IBX). De bouw hiervan startte in november 2009. Met deze eerste fase is een investering van circa veertig miljoen dollar gemoeid. De capaciteit is 480 cabinets.

De tweede fase is naar verwachting in het derde kwartaal van 2010 afgerond. Deze biedt een extra aantal van 520 cabinets. Een derde fase, die afhankelijk is van de ontwikkelingen in de markt, zal nog eens vijfhonderd cabinets bieden. Het AM2 IBX-datacenter is het vierde datacenter dat Equinix in Nederland realiseert. Het bedrijf heeft nu locaties in Amsterdam, Enschede en Zwolle. Het nieuwe datacenter is onderdeel van een totale investering van twee miljard dollar, waarmee Equinix tussen 2007 en 2010 zijn activiteiten uitbreidt.

Het AM2 IBX-datacenter is gebouwd als antwoord op de toenemende vraag van wereldwijde en lokale netwerkserviceproviders, leveranciers van digitale content, financiële dienstverleners en bedrijven die actief zijn in Amsterdam, en die willen profiteren van de voordelen van de Equinix-datacenters. Wanneer het nieuwe datacenter voltooid is, biedt het een capaciteit van vijftienhonderd cabinets.

Het AM2 IBX-datacenter is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, naast het AM1-datacenter. Door beide datacenters op dezelfde locatie te vestigen, stelt Equinix klanten in staat hun activiteiten geleidelijk uit te breiden en bedrijfsinformatie direct uit te wisselen. Het AM2 IBX-datacenter is ISO27001-gecertificeerd en bouwt voort op de datacenterdiensten van AM1, waaronder co-locatie, interconnectie, peering, directe verbindingen met meer dan 25 netwerken en toegang tot de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Het AM2 IBX-datacenter biedt later dit jaar ook de nieuwe Carrier Ethernet Exchange-service.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-27T08:21:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.