Programma WCIT is 'bomvol'

Het programma van het World Congress on IT (WCIT) dat van 25 mei tot en met 27 mei wordt gehouden in Amsterdam is vol. ‘We hebben er hard aan moeten trekken en nu worden we gebeld door partijen die nog een spreker willen aanleveren. Het is lastig om die sprekers nog aan het programma toe te voegen', zegt Ralph van Hessen, directeur van de stichting WCIT.

Intel-ceo Paul Otellini en eurocommissaris Neelie Kroes zijn twee sprekers op het WCIT. Ook de kroonprins Willem Alexander zal een bezoek brengen aan het congres. Daarnaast verwachten de organisatoren tweeduizend gasten, waarvan duizend uit het buitenland. ‘Er komen ministers en staatssecretarissen uit 23 landen', aldus Van Hessen. Het congres is alleen toegankelijk voor genodigden.

Volgens de organisatoren is de opzet het van het congres uniek. ‘We willen laten zien wat ict als middel voor maatschappelijke problemen kan doen', zegt directeur Sylvia Roelofs van branchevereniging ICT~Office. Deskundigen praten over diverse onderwerpen zoals watermanagement, energie of mobility.

Momentopname

De organisatoren benadrukken dat WCIT een momentopname is. ‘Het is geen doel op zich', zegt Roelofs. Daarom werken de organisatoren nauw samen met de organisatie van het WCIT dat in 2012 in het Canadese Montreal wordt gehouden. ‘De Canadezen willen de decleration of Amsterdam die wordt opgesteld tijdens het congres voorzetten tijdens het congres in 2012', zegt Van Hessen.

Het World Congress on IT wordt elke twee jaar gehouden. In 2008 werd het evenement in Maleisië georganiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heb die meneer Van Hessen recent op de radio gehoord. Hij had het over de "olympische spelen van de ICT" en het feit dat Nederland zich hiermee op de wereldkaart zette. Waarmee? Waar gaat dit over? Geen idee, niets werd concreet. Alleen over alle aanwezige prinsen en andere bobo's was hij wat helderder, maar wat een ongelofelijke blabla.
Hij vertelde verder dat bedrijven en overheden hier kunnen vernemen waar anderen mee bezig zijn. Blijkbaar bestaat er geen internet of Google en moet je twee jaar wachten om op een congres met vele honderden sprekers en een diepgang van een hovercraft op jouw vakbroeders te stuiten.....
Ook na dit stukje heb ik nog steeds geen idee waarom Nederland hier heel veel geld in gaat steken en waarom de wereld hier beter van wordt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-14T10:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.