'Grote overnames in tweede helft 2010'

sparen

Cisco, IBM, HP, Oracle, SAP en Microsoft hebben een goed gevuld spaarvarken

Er zijn grote overnames op komst. Dat verwachten analisten op basis van steeds meer grotere overnames die de laatste tijd plaatsvinden. Kandidaten die overgenomen kunnen worden zijn volgens analisten ook kanaalgerichte partijen zoals Citrix, McAfee, Brocade, NetApp, Quest Software, Novell en Red Hat.

De laatste maanden vinden grote overnames plaats. SAP kocht Sybase, Cisco lijfde Tandberg in, HP nam 3Com en Palm over en Oracle heeft Sun Microsystems gekocht. Hierdoor krijgen bedrijven toegang tot nieuwe markten en klanten. Daardoor kunnen ze verder groeien, zeker als de economie opleeft. Leveranciers willen een portfolio hebben waar klanten om vragen. Dat zijn op dit moment onder andere dataopslag en mobiele internetoplossingen.

Grote leveranciers zoals Cisco, IBM, HP, Oracle, SAP en Microsoft gaan allemaal voor het aantrekkelijkste bedrijf dat in de schappen staat. Ze hebben ook een goed gevulde oorlogskas. Zo hebben Microsoft en Apple elk 40 miljard dollar in de kassa liggen. Oracle heeft 42 miljard dollar, Cisco 39 miljard dollar, Google 26,5 miljard dollar en IBM 14 miljard dollar. IBM's ceo Palmisano zegt tot en met 2015 voor 20 miljard dollar aan overnames en fusies uit te geven.

Ruime keuze

Volgens analisten en banken is er een ruime keuze van bedrijven die eventueel overgenomen kunnen worden. Dat zijn partijen zoals Citrix, McAfee, Brocade, NetApp, Quest Software, Novell en Red Hat.

In het eerste kwartaal van 2010 werd er voor 68,8 miljard dollar overgenomen in de it-sector, volgens gegevens van Thomson Reuters. Vooral in het tweede helft van 2010 worden er meer overnames verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zet mijn geld op een overname van Netapp door Cisco. Een huwelijk tussen netwerk en opslag technologie is een stategisch goed zet in deze tijdperk van cloud computing. Ze moeten dan opschieten voordat Microsoft ook dit soort ideeen gaat krijgen.

Netapp overgenomen door Cisco? Hmm dat gaat echt niet gebeuren. Cisco ligt veel teveel in bed met EMC.
Quest zal denk ik door Vmware worden overgenomen, IBM zal lonken naar een VDI partij, Citrix lonkt naar appsense of RES Powerfuse,
Symantec lonkte naar Verisign, en dat is gisteren inderdaad overgenomen.
Maar ook kleinere partijen zullen worden overgenomen.
Er zitten veel goudpareltjes in de wereldwijde markt.

Maar ach, Dat is mijn mening en in een maand of 6 weten we of ik gelijk had of niet.

Deze voorspellingen gaan allemaal over hardware/software leveranciers. Nog voorspellingen over overname kandidaten in de ICT dienstverlening?

De nieuwste trend is dat ICT dienstverlener de laatste paar jaar prooi zijn geworden van hardware/software leveranciers. Neem bijvoorbeld EDS dat overgenomen werd door HP en ACS dat door Xerox werd ingelijft. Een overname van een grote ICT dienstverlener zoals EDS door HP is echter heel zeldzaam want het gaat om hele grote vis die eveneens door een zeer grote vis wordt geslikt. Voor kleinere ICT dienstverleners gaat het vaker gebeuren.
CapGemini is trouwens al een tijdje in het vizier van de Indianse ICT dienstverlener WIPRO maar of dat ooit doorgaat is de vraag.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T10:35:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.