'AAC Cosmos-personeel stapt over naar Ictivity'

Ongeveer 23 klanten en 14 personeelsleden van de failliet verklaarde ict-dienstverlener AAC Cosmos zijn het afgelopen jaar overgestapt naar branchegenoot Ictivity. Het gaat om consultants, verkopers en projectleiders van de Borghoudt-holding waaronder AAC Cosmos valt. Onder de klanten is een aantal grote gemeenten en een voedingsmiddelenbedrijf. Dat meldt Ictivity in aanvulling op een zelf uitgestuurd persbericht naar aanleiding van de berichtgeving over het bankroet van concurrent AAC Cosmos.

De overstap van klanten en personeel zou hebben plaatsgevonden in de periode van voor het failissement van AAC Cosmos en daarna. 'Ictivity voert verder nog gesprekken met enkele tientallen klanten die een overstap overwegen', meldt een woordvoerder.

De ict-dienstverlener uit Eindhoven brengt het persbericht van de overstap van personeel en klanten naar buiten op een gevoelig moment. AAC hoopt op een doorstart. Die mogelijkheden worden door de curator onderzocht. Hij geeft deze week uitsluitsel over die mogelijke doorstart.

Geert Visser, commercieel directeur Ictivity: 'Sinds de bekendmaking van het faillissement van Cosmos merken we een toestroom van klanten die willen overstappen'.

'Onzin'

Volgens Jack Rijks, commercieel directeur bij AAC Cosmos, klopt het verhaal over de overstappende klanten en personeelsleden niet. Hij kent één geval van een medewerker die is overgestapt na het faillissement. Maar het aantal van 14 mensen is volgens hem onjuist. 'Ik begrijp niet waar dat aantal vandaan komt. Misschien gaat het over de afgelopen tien jaar.'  Bovendien wijst  Rijks op het geldende relatie- en concurrentiebeding. Rijks heeft het idee dat Ictivity met de berichten over overstappende klanten en personeelsleden concurrent AAC Cosmos wil benadelen.

Failliet

Systeemintegrator AAC Cosmos is begin juni 2010 failliet verklaard. Het bedrijf ging ten onder aan de holdingstructuur die een paar jaar geleden is opgezet. Doordat de werkmaatschappij Itvise niet langer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen, ging de holding Borghoudt B.V., waartoe AAC Cosmos behoort, failliet.

Naast AAC Cosmos (infrastructuurdiensten) bestaat de Borghoudt-holding uit de werkmaatschappijen Itvise (projecten en detachering), iTactic (beheer), Letgo (backoffice) en Borghoudt IT People (inhuur). De werkmaatschappij Axez (opslagdiensten) werd in september 2009 via een management buy-out afgestoten.

AAC Cosmos

AAC Cosmos is ruim 25 jaar specialist in het ontwikkelen en het beheren van complexe en bedrijfskritische ict-infrastructuren. Vanuit vier vestigingen in Nederland werkt het bedrijf met ruim 150 medewerkers aan het ondersteunen en borgen van de ict-omgevingen die bij klanten staan.

Ictivity bestaat uit divisies voor advisering, detachering, training en beheerdiensten. De ict-dienstverlener heeft vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam heeft ongeveer honderd medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Typisch een geval van meten met twee maten. AAC komt niet verder dan 1 en Ictivity telt tot 14 medewerkers. Gezien de financiele positie van AAC Cosmos i.r.t. ICTivity schat ik de calaculatie capaciteit van AAC bij voorbaat lager in. Bovendien is het HRM-beleid van ICTivity gewoon beter, weet ik uit ervaring. Dat trekt (nieuwe) mensen aan. Gek he..?

Ik snap het niet. Ik dacht dat Ictivity onderdeel was van AAC?

Ictivity is zeker GEEN onderdeel van AAC (en ook nooit geweest)!

ICTivity is bij mijn weten wel opgericht door een 'ex'-medewerker van het oude Cosmos, dus nog voor de AAC.

Wel balen dat mijn oude werkgever helaas failliet is gegaan.:(

Volgens mij is Ictivity nooit een onderdeel geweest van AAC en is het zeker niet opgericht door een oud-werknemer van AAC.

Ictivity is niet opgericht door eex ex-AAC mederwerker en inderdaad geen onderdeel van AAC of ook nooit geweest.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-09T15:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.