Rechtbank verklaart iRex Technologies failliet

De Eindhovense e-readerfabrikant iRex Technologies is failliet. Dat heeft de rechtbank van Den Bosch op 29 juni 2010 bepaald. Het bedrijf, dat bekend is van de e-reader Iliad, verkeerde sinds begin juni 2010 in surséance van betaling. Het kon niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Tegenvallende inkomsten in de Verenigde Staten hebben voor een geldtekort gezorgd. Nu geen extra kapitaal of een koper kan worden gevonden, rest een faillissement.

iRex raakte in financiële problemen nadat vorig jaar een grote deal met de Amerikaanse boekwinkel Barnes & Noble niet goed uitpakte. De fabrikant moest langer dan gepland wachten op de goedkeuring van de Amerikaanse overheid om de elektronische apparatuur daar op de markt te mogen brengen. Daardoor lagen de apparaten niet voor kerst in de winkels en vielen verwachte inkomsten weg.

Bij het bedrijf werken 28 mensen. IRex Technologies is een spin-off van Philips. In 2006 kwam het op eigen benen te staan en staken de investeerders ABN Amro, Main Capital en de oprichters bijna vijf miljoen euro in de incubator.

Advocaat Martijn Kemps van het kantoor Stassen & Kemps in Eindhoven is aangesteld als curator. Hij was ook de bewindvoerder tijdens de surséance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-30T13:36:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.