NGI en NGN bieden ICT'er Belastingdienst korting

Ict-beroepsverenigingen NGN en Ngi bieden een collectieve lidmaatschapskorting van respectievelijk 58 en 46 procent aan de ict'ers die bij de Belastingdienst werken. Beide verenigingen boden al eerder collectieve kortingen aan groepen ict'ers binnen eenzelfde organisatie, maar dit is de eerste keer dat ze dat samen doen.

Ict'ers bij de Belastingdienst betalen 80 euro voor een jaar lidmaatschap van Ngi of NGN, waar dat normaal respectievelijk 147,50 en 189 euro is. 'Het is de bedoeling dat we dit vaker gaan doen', zegt verenigingsdirecteur Jeroen Geerts van de NGN.

'Ngi en NGN verwachten dat deze ledenwerfactie aanleiding zal zijn voor medewerkers van andere grote organisaties om zich bij hen aan te melden', zegt een woordvoerder van de Belastingdienst. Hij benadrukt dat het lidmaatschap voor ict'ers van de Belastingdienst 'geheel vrijwillig is en uit eigen zak moet worden betaald'.

Eén factuur

Er werken ongeveer drieduizend werknemers bij het ict-centrum van de Belastingdienst. Dat zijn echter niet alleen ict'ers. Het is onbekend hoeveel van hen al lid zijn van een beroepsvereniging, omdat 'niet al onze leden hebben aangegeven waar ze werken', aldus de NGN-verenigingsdirecteur. 

Medewerkers die al lid zijn en dus hun contributie al betaald hebben, betalen dit jaar nog het normale tarief. Vanaf volgend jaar kunnen ook zij gebruikmaken van het verlaagde tarief.  'Anders zou er een hele adminstratie op gang moeten komen om de kortingen te verwerken. De reden dat we deze collectieve korting kunnen aanbieden is juist dat we maar één factuur hoeven te versturen',  verklaart Geerts.

Jan Kees de Jager aanstichter

Aanstichter van het plan is demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager, die van 2004 tot 2007 NGN-voorzitter was. Die zei op het Ngi-Jubileumcongres in 2009 dat iedere ict-professional lid zou moeten zijn van een beroepsvereniging.  'Zo'n vereniging heeft een duidelijke toegevoegde waarde', benadrukte Jan Kees de Jager in zijn speech op 4 juni 2009.

Vanuit de Belastingdienst wordt de actie gesteund door hoofd informatievoorzieningsbeleid Michiel Borgers, die van 2004 tot 2007 voorzitter van het Ngi was.

Voordelen

'Voordelen van een lidmaatschap zijn de goedkope toegang tot kennis en ervaring in je vakgebied' zegt voorzitter Klaas Brongers van Ngi. ' NGN-verenigingsdirecteur Jeroen Geerts: 'Het belangrijkste is de mogelijkheid om kennis te delen met mensen van je eigen niveau.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is dan zeker loon in nature, waarover uiteraard belasting geheven gaat worden, toch?

Het zou - in mijn ogen - een nog mooier streven zijn om als NGN je aanwezige kennis te delen met IEDEREEN.Daarmee creëer je pas echt draagvlak voor een beroeps-vereniging die door de gehele sector gedragen word

Dit bericht komt meer over als een leuke deal van 2 voormalig (belastingdienst, ngn) insiders die iets geregeld hebben voor elkaar.. i.p.v. de gehele ict-sector.

Ja en als je naar de nieuwe voorzitter kijkt heeft hij de kunstaccademie afgerond en zelf geen enkele ICT opleiding. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Daarnaast ben ik het met je eens RV, een echte community is open voor iedereen en niet voor een jaarlijkse bullshit bijdrage.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-13T11:08:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.