Winst en omzet Detron stijgen door besparingen

Ict-dienstenbedrijf Detron ICT & Telecom Groep heeft in de eerste helft van 2010 zijn brutowinst verviervoudigd en zijn omzet met 8,1 procent zien toenemen. De winst bedraagt 3,2 miljoen euro en de omzet 47 miljoen. De bedrijfsresultaten zijn voor het leeuwendeel deel te danken aan besparingen en autonome groei. Volgens algemeen directeur George Banken blijft de ict-markt wispelturig en merkt zijn bedrijf nog niet dat organisaties meer besteden aan ict.

Besparingen zijn een belangrijke aanleiding van de toegenomen winst bij Detron. De onderneming begon in het najaar van 2009 een besparingsprogramma. Daardoor daalden de operationele kosten meer dan 7 procent en nam de brutowinstmarge toe.

Quatera

De overname van detacheerder Quatera Automatisering in december 2009 draagt slechts voor 10 procent bij aan de groeicijfers van Detron. Het Waardenburgse bedrijf levert op tijdelijke basis specialisten op het gebied van systeembeheer, applicatie- en werkplekbeheer en helpdeskmedewerkers. 'Als de economie weer aantrekt, zal dat ongetwijfeld leiden tot een grotere vraag naar flexibele arbeidskrachten (...) Door de overname van Quatera kunnen wij beter invulling geven aan deze vraag', aldus Banken.

Detron ICT & Telecom Groep is de moedermaatschappij van de ict-dienstverleners Kender Thijssen, EspritXB, Finntax, Squire, Marviq en Quatera. Elk van deze dienstenbedrijven richt zich op een afzonderlijke discipline en handelt grotendeels onafhankelijk van de anderen, tenzij de klant dat juist verlangt. De groep werd halverwege 2008 opgericht en richt zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf.

NB: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Detron zijn omzet had verdrievoudigd. Het betreft echter een verviervoudiging, ofwel een omzetstijging van 300 procent.

De cijfers

Detron ICT & Telecom

Eerste halfjaar 2010 (miljoenen euro)

Eerste halfjaar 2009 (miljoenen euro)

Verschil (%)

Omzet

47

43,84

+8,1

waarvan uit Kender Thijssen

19,0

18,4

+3,3

waarvan uit Quatera

0,32

-

-

Brutowinst (EBITDA)

3,2

0,8

+300

Bron: Halfjaarverslag Detron (29 juli 2010) en persbericht Kender Thijssen (10 aug 2010)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-30T08:43:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.