Pensioenfonds Imtech zit onder dekkingsgraad

Het Pensioenfonds Imtech heeft een te lage dekkingsgraad. Het fonds hoort bij de veertien fondsen die door De Nederlandsche Bank (DNB) zijn gesommeerd om op korte termijn hun financiële positie te verbeteren. Imtech had al bij DNB een herstelplan ingediend om eind 2013 een dekkingsgraad van 105 procent te bereiken. Het Bestuur van het Pensioenfonds Imtech beraadt zich mede in overleg met de technisch dienstverlener over de nieuw ontstane situatie en mogelijke nieuwe maatregelen.

Volgens het bij DNB ingediende herstelplan, dat zich richt op een aanwezige dekkingsgraad van 105 procent ultimo 2013, zou de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Imtech per 30 juni 2010 96,75 procent hebben moeten bedragen. Maar op die datum bleef het fonds steken op een geschatte kwartaaldekkingsgraad van 96,40 procent door de huidige lage lange rente. Hiermee loopt het herstelplan fractioneel (0,35 procent) achter op de eigen doelstellingen, aldus Imtech.

Imtech telt ongeveer 25.000 medewerkers, waarvan circa 7300 in Nederland. Driekwart - circa 5500 personen - van de in Nederland werkzame medewerkers is verzekerd bij het Bedrijfstakpensioenfonds 'Pensioenfonds Metaal en Technische bedrijfstakken' (PMT). Het Pensioenfonds Imtech telt naast de overige 1870 actieve medewerkers, 770 gewezen deelnemers (de zogenaamde 'slapers') en 1135 pensioentrekkenden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ai ai, alle pensioenfondsen zeggen dat het komt door de lage rente. Zelfs Donner (de Overheid!) houdt de schijn op dat het door de lage rente komt dat we nu meer pensioenbijdrage moeten betalen en dat de gepensioeneerden gekort worden. Al die pensioenfondsen hebben braaf het geld die ze moeten beheren zeker op de bank gezet tegen een bepaalde rente die nu sterk gedaald is, denk je dan. Dank je de koekoek. Het geld is flink geinvesteerd in van alles en nog wat door hoge heren met vette salarissen en leasebakken. En dan wordt er nog tussendoor beweerd dat ze anders weglopen als ze niet goed betaald worden en dat ze bovendien een hele verantwoordelijke functie vervullen. Deze heren hebben met hun zogenaamde verantwoordelijkheid de zaak met hun investeringen verknald en gaan lekker vrijuit en wordt hun nog de hand boven het hoofd gehouden door Donner en wij maar meer betalen en worden gekort. Wat een normbesef!

Ironisch dat een dergelijk artikel in een blad staat waarvan heel veel lezers voor hun pensioen afhankelijk zijn van een beschikbare premie regeling, waarvan op dit moment (als er een dekkingsgraad zou zijn) deze voor veel personen gedecimeerd is ten opzichte van de tijd voor de crisis.
Dat is pas een echte zwaar onderkende ramp.

Ai ai, alle pensioenfondsen zeggen dat het komt door de lage rente....

Inderdaad een halve leugen. En het komende rechtse kabinet zal de heren ook wel de hand boven het hoofd houden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-26T16:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.