HP biedt nu twee miljard dollar voor 3Par

Dollars

Aandeelhouders van 3Par worden rijker en rijker. Hewlett-Packard biedt nu twee miljard dollar, oftewel 30 dollar per aandeel, voor de opslagspecialist. Hierbij wordt er wederom meer geboden dan Dell, dat tot nog toe 1,8 miljard dollar voor 3Par over heeft. De strijd tussen HP en Dell is niet nieuw in de opslagwereld. In 2009 streden EMC en NetApp om Data Domain. Na een lange biedingstrijd trok EMC aan het langste eind.

HP overtreft Dell hiermee voor de derde keer. Dell had net als HP ook 1,8 miljard dollar geboden voor storagevirtualisatieleverancier 3Par. HP had eerder 27 dollar per aandeel geboden om zodoende Dell's bod van 1,6 miljard dollar te overtreffen. Dat bod kwam nauwelijks een dag nadat Dell zijn eigen bod had opgetrokken tot licht boven dat van HP.

De dataopslagarrays van 3Par bestaan uit het 3Par Utility Storage-platform, de InServe- opslagservers, het InForm-besturingssysteem en softwaretoepassingen. De opslagarrays van 3Par zijn speciaal ontworpen voor nieuwe datacenterinfrastructuren. In de Benelux zijn al enkele gebruikers van 3Par, zoals AT&T in Nederland en Bayer in België, die exclusief worden bediend door dataopslagdienstverlener Databasement. Andere gebruikers zijn GXS, Waterschap Rivierenland, en Hogeschool Arnhem & Nijmegen.

Voor HP zouden de oplossingen een welkome aanvulling zijn. Eerder overgenomen storagebedrijven, zoals Lefthand, maken producten die bij klanten in trek zijn. HP kan met 3Par ook beter concurreren tegen andere opslaggiganten, zoals EMC, NetApp, IBM en Dell.

Data Domain

De strijd lijkt op die van EMC en NetApp rond Data Domain. NetApp wilde in 2009 deduplicatiespecialist Data Domain overnemen voor 1,5 miljard dollar. EMC kwam toen met een tegenbod van 1,8 miljard dollar. NetApp bood daarop 1,9 miljard dollar. EMC legde toen 2,1 miljard dollar op de tafel en ging er vandoor met Data Domain.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-27T17:15:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.