EZ zet ict-discussie in Europa op de agenda

Het Nederlandse EU-voorzitterschap is voor het ministerie van Economische Zaken het moment om een discussie over het belang van ict voor de economieop de agenda te zetten.

In opdracht van het ministerie heeft Pricewaterhouse Coopers (PWC) tien belangrijke punten geïnventariseerd om het Europese ict-beleid te vernieuwen. Europa moet onder meer haast maken met de introductie van voice over ip en slimme chips. Ook moet de EU met een adequaat antwoord komen op de verschuiving van ict-werk naar lagelonenlanden.
 
Dit is de conclusie van het PWC-rapport 'Rethinking the European ICT Agenda' dat minister Brinkhorst naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De Verenigde Staten, India, China, Zuid-Korea en Japan weten op veel terreinen meer uit ict weten te halen dan Europa. Als men nu geen besluiten neemt over de tien geformuleerde punten zal volgens de onderzoekers de positie van de EU verder verslechteren.
 
Ook de bestrijding van cybercrime moet in Europa hoger op het prioriteitenlijstje komen. Verder moet er ook snel een besluit worden genomen over standaardisatie van bestaande Europese ict-oplossingen voor elektronische betalingen.
 
Minister Brinkhorst wil met dit rapport de discussie over de vernieuwing van het Europese ict-beleid aanzwengelen. De uitkomsten kunnen door de diverse Europese ministers worden gebruikt bij behandeling van het Europese ict-beleid in de Europese Raad.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-27T11:16:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.