Oud CMG'er clustert dienstverleners in netwerk

Oud CMG-bestuurder Rob van Grieken heeft onder de naam Cell Network Group (CNG) een netwerk van ict-dienstverleners opgezet. Het gaat om een samenwerking waarin gespecialiseerde ict-dienstverleners zoals SAP-implementatiepartners, testers, adviesbedrijven en ontwikkelaars de krachten bundelen. De zeventien organisaties die nu zijn aangesloten moeten elkaars specialisatie aanvullen. De deelnemende bedrijven vertegenwoordigen ruim vijfhonderd medewerkers.

Het netwerk richt zich op opdrachten voor Nederlandse klanten. Volgens de oprichter bestaat deze vorm van samenwerken en de schaal waarop dat gebeurt nog niet in Nederland. Van Grieken: 'Dit is anders dan een holdingstructuur waarin partijen doorgaans onder één naam in de markt opereren. Wij vormen een echt netwerk.' Hij benadrukt dat het gaat om de gezamenlijke dienstverlening bij opdrachten op het snijvlak van de specialisaties van de betrokken bedrijven.

De organisatie verwacht in 2010 te groeien tot 25 aangesloten bedrijven. Het netwerk moet op termijn groeien naar duizend medewerkers. Dat aantal is volgens de oprichter het maximum om in deze organisatievorm te blijven bestaan. In een volgende fase waarbij het aantal aangesloten bedrijven verder groeit en het aantal medewerkers met duizenden toeneemt, zal de netwerkorganisatie in clusters worden opgedeeld. Van Grieken stelt geen maximum aan het aantal deelnemende bedrijven.

De eisen voor toetreding tot het netwerk zijn volgens Van Grieken streng. Hij selecteert op kennisniveau en bedrijven moeten openheid geven over de financiële situatie. De directeur maakt ook gebruik van zijn persoonlijke netwerk. Onder de deelnemende bedrijven zijn organisaties van voormalig CMG-medewerkers die voor zichzelf zijn begonnen of zich hebben aangesloten bij een kleine dienstverlener.

Specialisatie

De oprichting van het netwerk sluit volgens Van Grieken aan bij de trend dat de markt behoefte heeft aan kleine specialistische partijen, terwijl grote dienstverleners zich vooral richten op internationale klanten. Daarnaast ziet hij dat ervaren medewerkers die afkomstig zijn van die grote dienstverleners toetreden tot kleine, gespecialiseerde organisaties.

De aansprakelijkheid voor geleverde diensten ligt bij CNG. Die organisatie blijft verantwoordelijk voor contractmanagement, accountmanagement en de geleverde diensten, meldt Van Grieken.

De organisatie heeft contracten gesloten met de eerste klanten, maar wil niet zeggen welke dat zijn omdat dat niet met de opdrachtgevers is afgesproken. 'In veel gevallen gaat het om diensten die deels buiten de specialisatie van de betrokken dienstverlener vielen. Door de samenwerking met andere partners moet dat gat gedicht zijn, stelt de oprichter.

Deelnemende bedrijven CNG

Amis. Full-service dienstverlening Oracle-technologie.
Computest. Dienstverlener van prestatie- en functioneel testen van (internet) applicaties.
Four Oaks. Testen van informatiesystemen.
Het ConsultancyHuis. Ict-consultancy diensten en projecten.
Interdobs. SAP business warehouse en business intelligence.
Launch! HCM. HCM business consultancy, SAP-HR, HCM en learning.
Nemmit. CRM implementatie, cloudtoepassing, Salesforce.com.
Perselectief.Werving en selectie voor ict-functies.
PMCollectief. Senior project-, programma-, change- en interim management.
Provide Consultancy. Systeemontwikkeling en beheer mainframe, Oracle, .Net, Java.
Prox6. Project/programma/portfolio-management.
Quintor. Gespecialiseerd in Java software development en de Agilemethodiek.
Salves. Testen (systematisch en methodisch).
Tombos. Project- en interimmanagement.
TopBI. Business intelligence advies, realisatie, projectmanagement.
UNC Groep. Lean Six Sigma: consultancy en detachering.
Your Test Professionals. Testen van software en informatiesystemen.

Deelnemende bedrijven per 13 september 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou, nou, wat een nieuw concept zeg. Dat heb ik nou nog nooit eerder gehoord.....
Zo werkt toch elk bedrijf, wat een onzin dat hier een heel artikel aan besteed wordt. Denk dat dhr. vd Grieken ook iemand van Computable in zijn persoonlijke netwerk heeft zitten.

Overigens: Hoe zit het dan met die zgn kwaliteitseisen? Zijn die net zo "strak" als bij zijn oude werkgever CMG?

Best aandoenlijk al die oud CMG-ers die het verleden maar niet achter zich kunnen laten. Ik geef het een jaartje.

Ook ontzettend leuk en origineel die naam. Not!

Stond CNG niet voor Compressed Natural Gas?
Zal straks ook wel vervliegen...

Waar staan de grote uitzendbureaus in dit rijtje?

Rob van Grieken was de man die zijn ICT-consultants in Nederland als wegwerp-uitzendkrachten ontsloeg. De markt zou gedomineerd moeten worden door de grote ICT-uitzendbureaus van Logica-CMG nieuwe stijl.

Omdat hij even later ook zelf uit Logica-CMG gegooid is, noemt hij zich weer oud CMG-bestuurder, zijn “uitzendkrachten” opeens weer medewerkers. Ook heeft hij opeens oog voor de kleintjes (“klantvriendelijk, flexibel, snel, ondernemend en kwalitatief hoogwaardig”), voor de klanten (“één aanspreekpunt, duidelijke verantwoordelijkheid en volume“) en vooral voor oud CMG-ers (“die nagenoeg allemaal zijn opgericht en worden geleid door ex-CMG-managers”).

“Ondernemend, klantgericht, fair en ervaren' zijn woorden die Rob karakteriseren.” Dat klinkt niet erg overtuigend.
Jan, het is inderdaad erg aandoenlijk.

Ik zie al 1 bedrijf als deelnemend bedrijf staan waar je zeker geen zaken mee moet doen. In welke vorm dan ook. Dat bovenop de betrouwbaarheid van onze opper-intercedent, doet vermoeden dat dit alles geen succes kan en mag zijn.

CNG-ers: koop allemaal weer een blauw pak met een mooie rode stropdas en ontmoet elkaar gewoon eens per jaar in de kroeg i.p.v. bij een netwerkorganisatie.

De CMG-vrienden starten een netwerk-club. Waarom is dit nieuws? Een ZZP-er zet zijn netwerk ook altijd in als er expertise nodig is.

Jan,
Het verschil is dat het netwerk van een ZZPer niet enkel bestaat uit oud colega's.
Dat aleen al maakt de kwalificaties veel diverser, en dat is juist wat je nodig hebt.

Het blijft toch gerelateerd aan LogicaCMG. En dan blijven de reacties ook negatief. Dat had je kunnen voorzien.

Mooi maar zeker geen nieuw of uniek initiatief in Nederland. Sinds 1995 bestaat het Spinweb, een samenwerkingsverband van middelgrote ICT bedrijven, met de beschikking over een kleine 3000 ICT specialisten. Ook is Spinweb reeds voorzien van een keurmerk!

Was vroeger ook zelf CMG-er en had het er in die cultuur niet naar mijn zin. Ben daarom dan ook vertrokken. Maar om iemand nou zo af te zeiken (sorry dat ik het zeg) is nergens voor nodig. Oud zeer, denk ik. Blijf relaxed!

Toch jammer dat het artikel blijkbaar niet duidelijk genoeg is. Het is zeker geen Spinweb, wat alleen maar een netwerk is tussen bedrijven. CNG gaat naast bijvoorbeeld Logica, CAP, Ordina, etc grote accounts bedienen, gevoed door de bedrijven die binnen CNG actief zijn. Dus, daar waar de kleine afzonderlijke leden te klein zijn om bij de grote klanten binnen te komen, worden de krachten gebundeld en een volume geboden waarbij er wel mogelijkheden zijn bij deze grote klanten. Het is ZEKER niet gerelateerd aan Logica, integendeel eigenlijk...
In de meeste reacties zit wel oudzeer zeg...

@ex-CMG-er, als een Spinweb lid enkele grote broeders inschakelt, dan kan die ook de capaciteit van een redelijk grote aanbieder krijgen. Spinweb werkt voor bedrijven tot 250 man/vrouw. Je kan (en zal in het algemeen) als contractor offreren. Dan ben je het centrale aanspreekpunt voor het account, aansprakelijk voor alle geleverde diensten, voor het contractbeheer en voor het centraal afhandelen van de rekeningen. Dus het bovenstaande concept is niet zo nieuw. Ook de grote jongens die hierboven genoemd zijn, werken veel met (Spinweb) subcontractors. Dat gebeurt als decennia, in allerlei varianten.

Overigens, waarom denk je dat bij de meeste reacties op Rob van Grieken oud zeer zit?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-14T08:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.