Inter Access stoot licentietak af aan Comsoft

Inter Access brengt het grootste deel van zijn softwarelicentieactiviteiten onder bij Comsoft Direct. De automatiseerder treedt voortaan op als implementatiepartner van deze licentiespecialist. Inter Access wil zich volledig kunnen concentreren op het verlenen van diensten. Het Hilversumse bedrijf laat het vermarkten en leveren van licenties en software asset management-diensten liever over aan een specialist.

Volgens Hans den Hartog, de kersverse directievoorzitter van Inter Access, vereisen de softwarelicentie-activiteiten steeds diepgaander expertise. 'Door nauw samen te werken met Comsoft, zijn we in staat onze klanten hoge kwaliteit te bieden voor wat betreft softwarelicenties.' Comsoft biedt gespecialiseerde licentiedesks voor onder meer Microsoft-, Citrix-, RES- en VMware-licenties. Klanten van Comsoft kunnen dan bij Inter Access terecht voor diensten op het gebied van implementaties van software, migraties en upgrades.

Comsoft Direct, standplaats Schiphol, is adviseur op het gebied van software-licensing en software asset management-diensten en houdt voor klanten de licenties op orde. Comsoft is een dochter van de Duitse firma Bechtle AG. Deze automatiseerder (omzet: 1,43 miljard euro, 4400 werknemers) verleent diensten op het gebied van systeemontwikkeling en houdt zich bezig met de directe verkoop van software, hardware en diensten.

Verandering

Sinds Rapar (Rabo Participaties) begin 2010 een meerderheidsbelang in Inter Access heeft genomen, zijn tal van veranderingen doorgevoerd. Zo is al eerder dit jaar een aantal niet-kernactiviteiten verkocht, zoals de SAP-tak en de Prodin-groep. Verder is aan de top een wisseling van de wacht gaande. Ex-Ordina-topmanager Hans de Hartog is de nieuwe bestuursvoorzitter. Hij is de opvolger van Michel de Meijer. Naast De Meijer heeft ook directielid Han Dieperink zijn vertrek aangekondigd. Afgelopen april vertrok ook financieel directeur Cees van der Luijt. Zijn post is tijdelijk ingevuld door Kees van Rooden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-27T11:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.