ICT'er kiest vrouw als CIO en CEO van het jaar

De Computable Awards voor CIO en CEO van het jaar gaan beide naar een vrouw. Cio Claudia de Andrade-de Wit van de Gemeente Amsterdam werd door lezers van Computable uitgeroepen tot CIO van het jaar. De prijs voor de topman van het jaar ging naar ceo Jeanine van der Vlist van hardwareleverancier Alcatel-Lucent Nederland. Tussen eind mei tot eind september 2010 werden in totaal 59.000 stemmen voor de Computable Awards uitgebracht.

Claudia de Andrade-de Wit is sinds juni 2009 cio bij de gemeente Amsterdam. Zij is één van de cio's die vorig jaar in de grote steden werden benoemd om orde op zaken te stellen in de gemeentelijke ict. De Andrade heeft de strategie gekozen de ict eerst te standaardiseren en te centraliseren, om vervolgens over te stappen op zogeheten open source software.

De Andrade verdiende haar sporen in de ict-sector, onder andere als chief operations officer bij het technologieconcern Siemens. Eerder gaf zij leiding aan de ict-afdeling van de provincie Zuid-Holland. Zij studeerde informatiemanagement aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bij de verkiezing liet zij de cio's van de Schiphol Groep, Enexis, Akzo Nobel en ING achter zich.

Ceo van het jaar

Jeanine van der Vlist is sinds november 2009 managing director van Alcatel-Lucent Nederland. Zij heeft een indrukwekkende staat van dienst. Eerder leidde zij WiMAX-aanbieder Worldmax in Amsterdam, hardwareleverancier Dell Nederland en de Nederlandse voorloper van ict-dienstverlener Fujitsu. Van der Vlist stapte vorig jaar over omdat zij graag terugwilde naar een bedrijf in de zakelijke markt. Alcatel-Lucent was een belangrijke partner van Worldmax.

Bij de verkiezing van de topman van het jaar nam Van der Vlist het op tegen de collega-ceo's Alexandra Schless van datacenterleverancier  TelecityGroup, Marco Lesmeister van ict-dienstverlener Kender Thijssen, Kees Rijkhof van ict-dienstverlener Avantage en Leen Zevenbergen van de beursgenoteerde ict-dienstverlener Qurius.

Winnaars Computable Awards 2010

ICT-project van het jaar in de publieke sector
Zorg voor Jeugd Groningen (Inter Access)
ICT-project van het jaar
Twin-datacentrum Rabobank in Boxtel (BAM/ICTroom/Getronics)
ICT-recruiter van het jaar
Yer
ICT-detacheerder van het jaar
Yacht
ICT-dienstverlener van het jaar
Sogeti
Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar
Capgemini - Seniors for Talents
Netwerk- en communicatieleverancier van het jaar
Cisco
Softwareleverancier van het jaar
Microsoft
Hardwareleverancier van het jaar
HP
CEO van het jaar
Jeanine van der Vlist, Alcatel-Lucent
CIO van het jaar
Claudia de Andrade de Wit, Gemeente Amsterdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zie eerste zin van het laatse alinea van het artikel. Blijft schijnbaar wennen, vrouwen in de ICT.

Wat een verwennerij. Andere landen zijn druk bezig hun concurrentie te verbeteren en hier in NL hebben we feesten van Computable, CIOday en weet ik veel.

What a waste of time on talent that never was.

Dus een vrouw is 'Topman van het jaar'? Tijd voor een term die bij de 21e eeuw past.

Geweldig: twee topvrouwen en vooral: een vrouwelijke CIO van het jaar 2010!
Waar onze NL politiek vandaag in tekort schiet in de m/v balans bij de benoeming van ministers: een beloftevol teken voor onze branche waar allerlei boeiende ontwikkelingen gaande zijn. Een teken van beginnende doorbraak in de Business IT alignment in 2010?

In de lijst met CEO's voornamelijk 'verkoop-CEO's en beheer CEO's, waarom niet een bedrijf dat een volledig nieuw product maakt zoals Layar?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-07T21:00:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.