Nederlandse IT-auditor wordt IFIP-president

IT-auditor Leon Strous van De Nederlandsche Bank is de nieuwe president van de International Federation for Information Processing (IFIP). Dat is de internationale moederorganisatie van ict-beroepsvereniging Ngi. Strous neemt deze functie over van de Zuid-Afrikaanse professor Basie von Solms.

De wisseling van de wacht werd bekendgemaakt na afloop van het IFIP World Computer Congress (WCC) 2010 in Brisbane, Australië.

Strous was tussen 2007 en 2009 vice-president van de IFIP. Tussen 2001 en 2007 was hij voorzitter van een technisch comité binnen IFIP op het gebied van informatiebeveiliging. De Nederlander vertegenwoordigt beroepsvereniging Ngi binnen de IFIP. Tijdens zijn installatie zei hij zich te verheugen op een 'actieve relatie met alle aangesloten verenigingen, de technische comité's en hun werkgroepen, en alle vrijwilligers die zijn betrokken bij de IFIP.'

Ngi: verstevig samenwerking

Ngi-voorzitter Klaas Brongers zei deze zomer de samenwerking met de respectievelijke Europese en internationale moederorganisaties CEPIS en International Federation for Information Processing (IFIP) te willen verstevigen: 'IFIP heeft een wetenschappelijke focus en de wisselwerking tussen de wetenschappelijke bevindingen en behoeften van IFIP en de ervaringen uit het veld van Ngi-leden is nu beperkt. Daar valt waarschijnlijk nog de nodige synergie te bereiken.'

IFIP werd vijftig jaar geleden opgericht. Het is een internationale non-profit koepelorganisatie voor ict-beroepsverenigingen uit 55 landen. Tezamen tellen de verenigingen meer dan zevenhonderdduizend leden vertegenwoordigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-11T13:06:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.