Women in IT maakt nominaties bekend

Twee categorieën: ict-manager en ict-professional

Women in IT, de stichting die zich inzet voor de belangen van vrouwen in de ict-sector, heeft de nominaties bekendgemaakt voor de benoeming van vrouwelijke ict-manager van het jaar 2010. De genomineerden zijn Stella Kuin (Kadaster), Janneke Montfrooy (Oracle) en Bianca Rouwenhorst (UWV). In de categorie vrouwelijke ict-professional zijn Anette Stolvoort (IBM), Melanie Rieback (VU) en Anita van Baaden (Oracle) genomineerd.

De jury bestaat uit Arjen Dorland, cio bij Shell, Wouke Lam van de Directie Organisatie- en Personeelsbeleid bij het Rijk, en Elly Plooij, lid van het Europees Parlement voor de VVD. Op 9 november 2010 worden de prijzen uitgereikt.

In 2009 ging de prijs voor ict-professiobal naar Marije van den Berg. Zij is senior servicemanager change management bij het UWV. Anneke Burger-Tebbens Torringa, information officer bij verzekeraar Ohra, nam de prijs voor vrouwelijke manager in de ict in ontvangst. De jury roemde haar nuchtere 'neem-je-eigen-verantwoordelijkheid-instelling' en ziet haar als een rolmodel om meer vrouwen in de ict te krijgen. Burger-Tebbens Torringa gelooft niet in het glazen plafond dat zoveel ict-vrouwen zou belemmeren hogerop te komen, zei ze in een interview met Computable.

Dinersessies

Women in IT is een stichting voor vrouwelijke ict-professionals. De stichting biedt vrouwen die werkzaam zijn in de ict de gelegenheid om met vrouwelijke vakgenoten contact te leggen om kennis en ervaringen te delen en elkaar te stimuleren in de ontwikkeling van hun loopbaan. De stichting organiseert een aantal keer per jaar dinnersessies met ict-gerelateerde onderwerpen als werkomstandigheden en carrièreontwikkeling. De LinkedIn-community heeft inmiddels 650 deelnemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-11T15:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.