ICT-dienstverlener SCC krijgt nieuwe directeur

Ict-reseller SCC uit Bodegraven, heeft Wim Uiterdijk benoemd als directeur. In zijn nieuwe functie rapporteert hij rechtstreeks aan Europees directeur Norman Kough van SCH. Dat is de Europese technologiegroep waarvan SCC deel uitmaakt.

Wim Uiterdijk was eerder dit jaar al verantwoordelijk gesteld voor marketing en business development bij SCC. Daarvoor zat hij in het managementteam van ditributeur ETC, dat ook onderdeel uit maakt van SCH en tevens een kantoor en distributiecentrum in Bodegraven heeft. Daar was hij toen verantwoordelijk voor de relaties met de grote leveranciers, zoals HP en Acer. Eerder werkte Uiterdijk als directeur van internetreseller Xoldes en bij Compaq.

Ziggo

Uiterdijk vervangt Milfred Hart, de interimmanager van SCC. Hart vertrekt naar kabelbedirjf Ziggo waar hij aan de slag gaat als vice-president.  Hart stond ruim een jaar aan het roer van SCC nadat directeur Ronald Ederveen op eigen verzoek SCC verliet. Uiterdijk gaat bij SCC nauw samenwerken in een directieteam, waarvan Patrick Calahan en Ghaliel Brakenhoff ook deel uitmaken.

SCC heeft divere grote klanten uit het bedrijfsleven en de overheid. Recentelijk leverde de dienstverlener nieuwe werkplekken aan de gemeenten Texel en Wieringermeer.

Over SCC

SCC maakt deel uit van Specialist Computer Holdings (SCH), een niet-beursgenoteerde technologiegroep met een hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. SCH heeft ruim zevenduizend medewerkers en een netwerk van negentig kantoren in Europa.

Uit de geconsolideerde jaarrekening van 2009 van SCH Nederland, dat bestaat uit ETC en SCC, blijkt dat het bedrijf in 2008 een omzet haalde van 444,363 miljoen euro. De winst was ruim 2 miljoen euro, na aftrek van financiële lasten van 809.000 euro. De brutowinstmarge was 0,01 procent. In 2008 werd een omzet geboekt van 425,6 miljoen euro en een winst van 1,7 miljoen euro, mede dankzij kostenbesparingen van 0,9 miljoen euro. In 2007 was de omzet 429,4 miljoen euro en de winst 2,9 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-13T13:38:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.