ECG wint rechtszaak van AGOVV

De rechtbank in Zutphen heeft de Euro Computer Groep (ECG) in het gelijk gesteld in de zaak die was aangespannen tegen AGOVV. De Apeldoornse voetbalclub uit de Eerste Divisie moet voor de door ECG geleverde computerapparatuur dertigduizend euro betalen, vermeerderd met wettelijke handelsrente. Volgens de rechter is er geen sprake van een zogeheten barterdeal: een met gesloten beurzen afgesproken sponsorovereenkomst.

Directeur Tjeerd-Jan Smit van Euro Computer Groep zegt het geld gelijk te willen opeisen bij voetbalbond KNVB. Hij liet afgelopen augustus al via de KNVB beslagleggen op de tv- en reclamegelden van AGOVV. Smit schatte toen in dat de voetbalclub uit Apeldoorn nog 47.000 euro moet overmaken voor geleverde hardware en software.

Conflict

Kern van het conflict is dat ECG in het kader van een sponsordeal nieuwe hardware en software heeft geleverd aan AGOVV. Volgens de club zou het gaan om een sponsorovereenkomst met gesloten beurzen. Smit bestreed dat en wilde worden betaald voor zijn geleverde spullen.

Volgens de rechtbank in Zutphen heeft AGOVV onvoldoende kunnen aantonen dat zo'n barterdeal bestond. De voetbalclub had, in ruil voor de hardware en software, voor Smit een driejarig pakket klaarliggen, bestaande uit een speciale parkeerkaart en vier VIP-stadionkaarten. De rechter oordeelt dat zo'n pakket onderdeel is van een co-sponsorschap en niet vergelijkbaar is met de waarde van de geleverde computerapparatuur.

Nekslag

Voor AGOVV kan het alsnog moeten betalen van de facturen van ECG de nekslag betekenen. De voetbalclub verkeert in financieel zwaar weer. Bovendien moet het nu ook nog de kosten van het kort geding betalen. Die bedragen een paar duizend euro. Hoewel de club schermt met een groep nieuwe aandeelhouders, is het nog onduidelijk of het gevaar voor een faillissement kan worden afgewend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-13T13:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.