Omzet Atos Benelux daalt 'gemiddeld'

Ict-dienstenbedrijf Atos Origin heeft in de Benelux het derde kwartaal van 2010 3,8 procent minder omzet geboekt dan een jaar eerder. De omzetdaling is in lijn met de gemiddelde daling van 3,5 procent op concernniveau. In de Benelux hield alleen de divisie Managed Services zijn omzet op niveau. Andere regio's, zoals Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland en Centraal Europa presteerden van juli tot augustus slechter.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de dienstverlener op 13 oktober 2010 publiceerde. Dat de omzetdaling in de Benelux in het derde kwartaal beperkt bleef, is volgens het bedrijf vooral te danken aan de stabilisatie van de tarieven en enkele nieuwe contracten in de financiële sector.

De omzet in de Benelux kwam in het derde kwartaal uit op 222 miljoen euro. Vooral de omzet van de divisies Systems Integration (SI) en Consulting viel in de Benelux lager uit, hoewel de daling minder sterk is dan een jaar geleden. Het bedrijf doet bij de kwartaalcijfers geen mededeling over de winstmarge.

Minder omzet buitenlanden

In veel andere landen presteerde Atos Origin beduidend slechter dan in de Benelux. Zo zakte de omzet in de regio Duitsland en Centraal Europa in met bijna 21 procent. In Spanje daalde hij met bijna 14 procent en in Groot-Brittannië met bijna 8 procent.

Op concernniveau zag het dienstenbedrijf zijn omzet in juli, augustus en september 2010 met 3,5 procent afnemen tot ruim 1,2 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-13T17:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.