DTO hoopt op rekencentrum Justitie

Het ministerie van Justitie onderhandelt met de Defensie Telematica Organisatie (DTO) over de inrichting van een dubbel uitgevoerd centraal rekencentrum.

In het kader van een groot ict-vernieuwingstraject voegt het ICT-bedrijf Rechterlijke Organisatie (Ictro) de twintig lokaal opererende computercentra samen tot één gemeenschappelijk, dubbel uitgevoerd rekencentrum. De inrichting moet een eind maken aan de versnippering van hardware en software en de beheerkosten met 30 procent verlagen.

 

Op basis van een vooronderzoek en een programma van eisen is DTO gevraagd een offerte in te dienen. Aan de hand daarvan onderhandelt Justitie momenteel met de defensie-automatiseerder over de locatie, de prijsstelling en de invulling van de dienstverlening. "Niet alles behoeft bijvoorbeeld 100 procent redundantie. Want dat kost wat", zegt Jan van Veenen, informatiemanager bij de Raad van de Rechtspraak.

 

DTO beschikt over een aantal grote rekencentra, onder andere in Maasland en Woensdrecht, waar het Ictro-computercentrum deel van kan uitmaken. Justitie houdt andere partijen achter de hand, voor het geval dat de onderhandelingen met DTO op niets uitlopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-02T12:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.