Actie Bits of Freedom levert 2000 euro op

sparen

De actie van Bits of Freedom om bedrijfssponsors te vinden, heeft vier kilobit-donateurs opgeleverd. Dat zijn bedrijven die vijfhonderd euro of meer per jaar schenken.

In augustus maakte BOF bekend bedrijven de mogelijk om sponsor te worden. Die actie leverde vier 'kilobit-donateurs' op.

'We proberen een zo'n breed mogelijke financiering aan te trekken, waarvan een derde afkomstig van bedrijven, een derde van stichtingen en een derde van individuele donateurs', vertelde directeur Ot van Daalen toen.

Van Daalen blies BOF in 2009 nieuw leven in, met steun van een subsidie van de stichting Internet4All. Die geeft BOF drie jaar lang subsidie, maar een voorwaarde daarvoor is dat de stichting aanvullende financiering aantrekt.

Netneutraliteit

Donaties van bedrijven worden volgens BOF ' slechts aangenomen als hieraan geen voorwaarden verbonden zijn',  zo vermeldt de website. Onze onafhankelijkheid wordt verder gewaarborgd doordat veel bedrijven een relatief klein bedrag bijdragen.'  Daarnaast reserveert de stichting 'altijd een financiële buffer, zodat het voortbestaan van Bits of Freedom niet in gevaar komt wanneer een donateur zich terugtrekt.'

Ook al is BOF in naam een digitale burgerrechtenbeweging, toch zijn ook bedrijven volgens Van Daalen gebaat bij bescherming van privacy en communicatievrijheid. Een voorbeeld van dat laatste is netneutraliteit: het principe dat alle datastromen op het internet gelijkwaardig behandeld worden.

Donatiedag

Op vrijdag 22 oktober 2010 wil de digitale burgerrechtenbeweging duizend nieuwe particuliere donateurs werven.

Particulieren kunnen 'bits'-donateur worden, door een bedrag tot vijf euro per maand te doneren. Als ze dat willen, worden ze op de website van Bits of Freedom vermeld. Bytes-donateur worden kan ook, door maandelijks meer dan vijf euro over te maken.

BOF roept burgers op om op vrijdag 22 oktober 2010 zoveel mogelijk bekendheid aan de actie te geven, via 'Twitter, Facebook, Hyves, je blog, e-mail, telefoon, of buizenpost.' Particulieren kunnen daarnaast ook naar het kantoor in Amsterdam komen om te helpen, mits ze zich vantevoren melden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-20T08:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.