Wortmann lijft Terra Computers mogelijk in

De Duitse systeembouwer Wortmann heeft meegeholpen met het opzetten van de nieuwe vennootschap Terra Computers BV in Den Bosch. Het bedrijf overweegt nog om Terra Computers, dat Terra-hardware voor Wortmann in Nederland distribueert, als dochtermaatschappij in te lijven. Aanleiding voor de investering was het op handen zijnde en inmiddels uitgesproken faillissement van Terra Computers Benelux. Drie medewerkers van dit bedrijf zijn overgestapt naar Terra Computers BV, dat in hetzelfde verzamelpand kantoor houdt als Terra Computers Benelux deed.

Directeur Richard Schmit vertelt dat Terra Computers Benelux een tijdlang Wortmann heeft geholpen met de verkoop van de Terra-notebooks, - pc's, -servers en - lcd-schermen in Nederland. Terra Computers Benelux was een dochtermaatschappij van Tulip Distribution International Holding van Huub van den Boogaard. Deze ex-directeur van HCS kocht in 2004 het handelsmerk en de resterende handelsactiviteiten van Tulip op. Door de samenwerking met Wortmann AG, die al een paar jaar de overgebleven Tulip-producten assembleerde, wijzigde Tulip Benelux in 2006 zijn naam in Terra Computers Benelux. De poging om het merk Tulip weer in de markt te zetten door Van den Boogaard (die ook Egostyle startte, een assemblagebedrijf van laptops en een dochter van Tulip) en anderen mislukte. De laatste stuiptrekking voorafgaand aan een faillissment vond plaats onder de naam Nedfield.

Crisis

Van den Boogaard wilde begin 2009 niet meer investeren in Terra Computers Benelux, omdat de resultaten door de crisis terugliepen. Het aantal crediteuren, waaronder de holding zelf en Wortmann, liep op. Vervolgens overleed Van den Boogaard in april 2010. De directie van Terra Computers Benelux besloot het faillissement van het bedrijf aan te vragen. Volgens Schmitt houdt de holdingmaatschappij ook op te bestaan.

Wortmann (omzet: 350 miljoen euro, 350 medewerkers) stelt dat de distributie-activiteiten van Terra Computers BV niets te maken hebben met het bankroet gegane Terra Computers Benelux. Volgens het Duitse bedrijf gaan die activiteiten gewoon door en worden ze zelfs in Nederland uitgebreid. Het familiebedrijf, dat wordt geleid door Siegbert Wortmann, opereert vanuit een locatie in Hüllhorst, in de buurt van verkeersknooppunt Bad Oeyenhausen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-27T10:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.