Rondetafelsessies Computable op Infosecurity

De ict-vaktitel Computable houdt in zijn stand op de beurs Infosecurity acht rondetafelsessies met Computable-experts op het terrein van beveiliging, opslag en infrastructuur. De beurs wordt gehouden op 3 en 4 november 2010 in de Jaarbeurs Utrecht en is gratis toegankelijk voor ict-professionals.

Het gaat om acht sessies van ongeveer een uur. In elke sessie wordt een thema behandeld aan de hand van vier deelonderwerpen, waar steeds  een kwartier voor wordt uitgetrokken. Aan tafel zitten telkens Computable-experts met deskundigheid over het thema en een gespreksleider. De acht thema's die aan de orde komen zijn:

Woensdag 3 november 2010

10.00 - 11.00 uur IPv6
Hoe stap ik over van IPv4 naar IPv6? Wat betekent dit voor mijn beveiliging? Waarom moet ik overstappen? Wat kost dat?
11.30 - 12.30 uur Storage trends
Alle ins en outs over de trends op vier deelterreinen: storagevirtualisatie, open source, archiving & content storage, back-up & recovery.
13.30 - 14.30 uur Systeembeheer in de cloud
Host ik mijn cloud intern of extern? Wat als mijn cloud dreigt om te slaan in mist? Hoe verandert cloud computing de rol van de systeembeheerder? Wat kost een overstap en is het echt goedkoper?
15.00 - 16.00 uur Storage in de cloud
Hoe beheer ik mijn opslag in de cloud? Wie is juridisch eigenaar van mijn data in de cloud? Welke nieuwe hardware en software zijn er beschikbaar voor cloud storage?

Donderdag 4 november

10.00 - 11.00 uur Gerichte aanvallen
Wat is de omvang van het probleem van gerichte aanvallen? Wat is er tegen te doen? Welk beleid helpt gerichte aanvallen te voorkomen? Welke nieuwe gevaren dreigen bij gerichte  aanvallen bij cloud computing?
11.30 -12.30 uur Mobiele apparaten in het netwerk
Hoe ontsluit ik mijn bedrijfsnetwerk voor werknemers met mobiele apparaten? Welke procedures leveren het beste resultaat en hoe handhaaf ik die? Wat zijn de ervaringen in de praktijk? Wat betekent Het Nieuwe Werken voor mobiele toegang tot het netwerk?
13.30 - 14.30 uur Patchmanagement
Neemt de dreiging van zero day vulnerabilities toe? Is vaker patchen de  oplossing? Hoe test ik patches onder tijdsdruk? Hoe zullen we in de toekomst patchen?
15.00 - 16.00 uur Informatiebeveiliging
Wat zijn de trends? Wat levert het meest op tegen de laagste investering? Met welk beleid verhoog ik mijn ROI? Hoe leg ik dit uit aan mijn business manager?

De sessies worden geleid door CRN-redactiechef Witold Kepinski (Storage trends, Storage in de cloud), Computable-redacteuren Sander Hulsman (Mobiele apparaten in het netwerk) en Pim van der Beek (Systeembeheer in de cloud) en hoofdredacteur Johannes van Bentum (overige onderwerpen).

Gratis toegangsbadge

Mocht je interesse hebben in één van deze sessies of gewoon eens op de beurs rond willen kijken, vraag dan een gratis toegangsbadge aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant onderwerp. Op 23 november wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan dit onderwerp door de vLm

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-27T16:59:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.