Verlies en nieuwe directeur voor Rood Testhouse

Rood Testhouse heeft in de eerste zes maanden van 2004 niet goed gescoord. Het bedrijf is in de rode cijfers gekomen. Gelijk met het bekend maken van de financiële resultaten werd ook Philip Nijenhuis voorgesteld als de nieuwe ceo.

Over het eerste half jaar moet Rood Testhouse een nettoverlies melden van 233.000 euro. In dezelfde periode vorig jaar kon nog een bedrag van 31.000 euro met zwarte inkt in de boeken worden geschreven. De kernactiviteiten, het testen van ic's en daaraan verwante diensten, lieten een bescheiden omzetgroei zien met 0,2 miljoen euro. Dit werd echter gecompenseerd door een daling van de omzet in ic-handling-apparatuur met 0,7 miljoen euro, een activiteit die werd stopgezet. Hierdoor duikelde de omzet met 13,6 procent tot 3,7 miljoen euro. Een jaar geleden bedroeg over de eerste zes maanden de omzet nog 4,2 miljoen euro.
 
Het bedrijf sprak geen verwachting uit "aangezien de nieuwe ceo zijn eigen mening zal willen vormen over de meest efficiënte wijze waarop de weg naar groei en productiviteit weer ingeslagen kan worden". Nijenhuis bekleedde voorheen senior management-posities bij Slumberger en meest recent bij BE Semiconductor Industries (Besi).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-06T10:35:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.