Maastricht en Sittard-Geleen bundelen hun ICT

Maastricht en Sittard-Geleen kondigen aan te gaan samenwerken op ict-gebied. De twee Limburgse gemeenten willen hun ict-architectuur gelijktrekken en dezelfde hardware en software gaan gebruiken, gezamenlijk inkopen, de digitale dienstverlening samen moderniseren op basis van landelijke ontwikkelingen en profiteren van elkaars kennis en kunde. Als de coalitie slaagt willen de gemeenten een regionaal ict-bedrijf gaan opzetten dat ook andere gemeenten kan ondersteunen.

De samenwerking tussen Maastricht en Sittard-Geleen krijgt voor het eerst concreet vorm bij de start eind dit jaar van een gezamenlijke Europese aanbesteding voor computerapparatuur en software. Beide gemeenten denken hiermee door schaalvoordelen en lagere beheerkosten een kostenreductie te kunnen realiseren. Zodoende leveren ze een bijdrage aan de gemeentelijke bezuinigingsoperaties.

Verder verwachten de twee gemeenten nog andere voordelen te kunnen behalen: een betere voorbereiding op voor ict relevante landelijke ontwikkelingen (wet- en regelgeving) en algemene ontwikkelingen op de ict-markt en een op hoger peil brengen van de digitale dienstverlening.

Inhuur ict-dienstverleners

Maastricht en Sittard-Geleen hebben al eerder samengewerkt op het gebied van inhuur van ict- dienstverleners (oktober 2009). Dat beviel zo goed dat beide partijen gekozen hebben om de samenwerking te intensiveren en vast te leggen in een intentieverklaring.

Eerder dit jaar meldden de Limburgse Parkstadgemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal al dat zij op ict-gebied willen samenwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar het eigenlijk om gaat is het opzetten van een pool van personeel dat op verschillende locaties moet gaan werken. Een ordinaire bezuinigingsmaatregel dus.

Opmaat naar de terugkeer van het regionale SOAG centrum CCL?

Anno 2020: Gemeente's worden bestuurd door 4 landelijk 4x4 Quadrilaterale-Data Center/ICT bedrijf.
oh ja

Anno 2020: IBM koopt ict bedrijf en alle gemeenten zijn weer afhankelijk van de externe leveranciers


Soms snap ik echt niet waarom het zo erg uit de hand is gelopen dat ieder gemeente eigen IT nodig had.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-01T11:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.