15 procent meer bezoek voor ICT-beurzen

Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event scoren beter

De beurzen Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event hebben in twee dagen tijd 7586 bezoekers over de vloer gehad. Dat is 15 procent meer bezoekers dan de drie beurzen in 2009 ontvingen (6582). 'Alles zag er mooi uit en het was lekker druk', vertelt beurswoordvoerder Erwin van der Does. 'Iedereen was enthousiast!' Het evenement vond 3 en 4 november 2010 plaats in de Utrechtse Jaarbeurs en is een van de weinige algemene ict-beurzen in Nederland.

In totaal namen 182 bedrijven deel als exposant. De beurs Infosecurity telde er 94, Storage Expo 49, Tooling Event 33 en zes zaten in het demopaviljoen. Volgens de voorlichter waren er ongeveer evenveel exposanten als vorig jaar.  Zij geven de drie beurzen vrijwel dezelfde beoordeling als vorig jaar (Infosecurity: 6,8, Storage Expo: 7,1 en Tooling Event: 7,3). Van der Does heeft geen informatie over de beoordeling door de bezoekers.

In 2009 werd tegelijk met de drie beurzen het open source evenement LinuxWorld georganiseerd, maar dit jaar niet. 'Er is wel degelijk een markt voor dit evenement, maar we konden de kwaliteit daarvan dit jaar niet hoog genoeg houden', legt Van der Does uit. 'Het thema open source kwam wel op diverse seminars aan bod. Ook had bijvoorbeeld Linux Professional Institute (LPI) een eigen stand op de Infosecurity.'

Scotland Yard en Defensie

Van verschillende kanten heeft Van der Does gehoord dat bezoekers het niveau van de seminars hoog vonden. Wat hemzelf betreft, sprongen er twee seminars bovenuit. Charlie McMurdie van Scotland Yard vertelde 'semi-geheime zaken' over de samenwerking met andere veiligheidsdiensten om digitale criminaliteit te voorkomen. Ook de voordracht van Defensie-cio Koen Gijsbers sprak hem aan. De generaal-majoor vertelde over webdreigingen bij de overheid en bij Defensie in het bijzonder.

De volgende editie van de beurzen Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event staat gepland op 2 en 3 november 2011. Bij de vergelijking van bezoekersaantallen in 2010 met die in 2009, zijn de bezoekers van LinuxWorld 2009 niet meegerekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-05T16:16:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.