Women in IT: CIO Kadaster is beste ICT-manager

Ict-manager van Kadaster, Stella Kuin, is door de stichting Women in IT uitgeroepen tot de beste vrouwelijke manager in de ict in 2010. Annette Stolvoort, senior it-architect bij IBM, ontving de prijs voor beste vrouwelijk ict-professional van 2010. Via de uitreiking van de awards wil de stichting vrouwelijke rolmodellen in de ict onder de aandacht brengen. Het is de tweede keer dat de awards zijn uitgereikt.

De jury roemt Kuin omdat zij voldoet aan de zes V's: visie, verbinding, vertrouwen, veerkracht, vrouw en voorbeeld. Volgens de jury beschikt Anette Stolvoort over een mooie combinatie van technische kennis en relatiemanagement. 'Ze is een inspirerend rolmodel voor collega's binnen IBM. We hopen dat deze titel motiveert om deze rol ook buiten IBM uit te dragen.'

De beoordelingscommissie bestond in 2010 uit Shell-cio Arjen Dorland, directielid Wouke Lam van Organisatie- en Personeelsbeleid Rijk en VVD-vertegenwoordiger in het Europees Parlement Elly Plooij. De jury maakte de keuze op basis van ingezonden motivaties en filmpjes van de genomineerden.

Voor rolmodel ict-manager 2010 waren naast Stella Kuin ook Janneke Montfrooy (Oracle) en Bianca Rouwenhorst (UWV) genomineerd. In de categorie vrouwelijke ict-professional streden Anette Stolvoort (IBM), Melanie Rieback (VU) en Anita van Baaden (Oracle) om de prijzen.

Vrouwelijke vakgenoten

De Women in IT-awards zijn in 2009 in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op vrouwelijke ict-professionals en zo hun zichtbaarheid binnen de sector te vergroten. In 2010 werden 15 vrouwelijke ict'ers aangedragen door collega's. In 2009 gingen de prijzen naar Sebnem Arslan van Avanade (vrouwelijk talent in de ict), Marije van den Berg van UWV (vrouwelijke collega in de ict) en Anneke Burger van Delta Lloyd Groep (vrouwelijke manager in de ict). In 2010 waren er twee categorieën.

Women in IT is een stichting voor en door vrouwelijke ict-professionals, opgericht door ict- professional Symonne Swaag. De stichting biedt vrouwen die werkzaam zijn in de ict de gelegenheid om met vrouwelijke vakgenoten contact te leggen om kennis en ervaringen te delen en elkaar te stimuleren in de ontwikkeling van hun loopbaan. Women in IT organiseert een aantal keer per jaar dinnersessies met ict-gerelateerde onderwerpen, werkomstandigheden en carrièreontwikkeling. De LinkedIn-gemeenschap heeft ruim 650 participanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Women in IT: CIO Kadaster is beste ICT-manager
Wat draagt sexe precies bij aan de beoordeling van een ICT manager? Misschien moeten we ook nog de haarkleur meenemen..en leeftijd... etc.etc. underdog geneuzel

@ Geert wat dacht van je een award: "Beste azijnzeiker in de ICT" of "Slechtste Computable lezer van de dag".

Er staat namelijk beste VROUWELIJKE manager in de ICT,

Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen...

Veel plezier vandaag nog..:)

Was die stunt van het Kadaster om "de markt" om gratis advies te vragen omtrent geheel, gedeeltelijk of niet uit te sourcen van haar?
Zo ja: hoe werkt die visie en dat vertrouwen dan?

Mijn dochter Anita van Baaden, was de beste ICT manager bij Oracle!
Helaas is zij op 23 januari 2011 overleden!

Bij Oracle had zij zeer goede referentie's! Wij blijven haar erg missen !!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-10T10:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.