ICT~Office benoemt IBM-directeur tot voorzitter

Algemeen directeur Harry van Dorenmalen van IBM Nederland is gekozen tot de nieuwe voorzitter van branchevereniging ICT~Office. Hij is benoemd voor een periode van twee jaar. Managing director Martin Trampe van Canon Nederland is voor diezelfde periode benoemd tot vice-voorzitter. Van Dorenmalen volgt Henk Broeders op. Die directeur van dienstverlener Capgemini leidde de brancheorganisatie dertien jaar lang.

Harry van Dorenmalen is voorgedragen door het bestuur. Hij is sinds juli 2005 bestuurslid van de branchevereniging. De IBM-directeur noemt als belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren de verbetering van de gezondheidszorg en mobiliteit met hulp van ict en stelt dat een belangrijke rol is weggelegd voor automatiseerders om klimaatverandering aan te pakken.

Van Doremalen krijgt het druk. De algemeen directeur van IBM Nederland en IBM Benelux is per 1 oktober 2010 ook benoemd tot directeur van IBM Europa. Maar hij stelt: 'Als nieuwe voorzitter zal ik het goede werk van Henk Broeders op dit gebied voortzetten, zodat de ict-sector ook de komende jaren een prominente rol speelt in het dienen van de nationale agenda.'

Nationale ICT~Gala

Van Dorenmalen neemt tijdens het Nationale ICT~Gala op 14 december 2010 het voorzitterschap over van voorganger Henk Broeders.

Broeders werd in 2002 benoemd tot voorzitter van Nederland-ICT, de voorloper van ICT~Office. Daarvoor was hij voorzitter van Fenit, de branchevereniging van Nederlandse ict-bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ICT~office zet twee kanonnen in. Vooral de overheid kan de borst nat maken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-17T15:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.