Capgemini ziet verlies fors oplopen

De eerste zes maanden van 2004 sluit Capgemini af met een nagenoeg gelijkblijvende omzet en een forse groei van het verlies. Het management ziet echter geen donker wolken, want de orderportefeuille is goed gevuld.

Op het eerste gezicht pakt Capgemini uit met weinig fraaie cijfers. De omzet daalde van 3 miljard euro in de eerste helft van 2003 naar 2,97 miljard dit jaar. De ebitda-winst van 81 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar is nu een verlies van 20 miljoen. Na belastingen, afschrijvingen enzovoort is het verlies van 90 miljoen euro naar 135 miljoen euro opgelopen.
 
Toch is Capgemini niet al te zeer verontrust. Ten eerste is de omzet al gestegen in vergelijking met de tweede helft van 2003. Ten tweede heeft het bedrijf een behoorlijke dosis projecten in de bestelfase (in totaal voor 12,6 miljard euro, meer dan het dubbele van vorig jaar), wat hen doet hopen dat de stijgende omzetlijn aanhoudt. Bovendien is een groot deel van de stijging in het netto verlies toe te schrijven aan de kosten die gepaard gingen met de naamsverandering van de onderneming.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-13T15:52:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.