Reorganisatie Triple P kost 77 arbeidsplaatsen

Triple P in Vianen wil de activiteiten met een lage marge stoppen. Dit betekent het ontslag van 77 medewerkers. De daarvoor benodigde toestemming moet nog door het CWI worden gegeven. Met de vakbonden is een principe-akkoord gesloten over een (mager) Sociaal Plan.

Om het hoofd boven water te kunnen houden acht Triple P zich genoodzaakt zwaar te reorganiseren. Het wil zich nog meer richten op diensten met een hoge toegevoegde waarde. Dit betekent het stoppen van diensten waarop de marge laag is, met als gevolg het per direct ontslaqan van 77 van de 310 medewerkers.
 
FNV Bondgenoten heeft samen met de andere vakbonden een principeakkoord bereikt over een Sociaal Plan. De hoofdlijn van dit plan is een beperkte aanvulling op de werkloosheidsuitkering met een looptijd afhankelijk van diensttijd en leeftijd. Daarnaast kunnen de gedupeerden een beroep doen op zes maanden begeleiding bij het vinden van ander werk.
 
Hoewel de bonden spreken van een mager Sociaal Plan adviseren ze de betrokken werknemer er wel mee in te stemmen. Bestuurder Jan Paul Veenhuizen: "Dit magere Sociaal Plan is het beste wat we hebben kunnen bereiken. Er zit gewoon niet meer in. Ik hoop echter dat deze reorganisatie Triple P weer aan zwarte cijfers helpt, zodat de werkgelegenheid voor de overgebleven werknemers veilig is gesteld."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-14T12:11:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.