Novell timmert met partners hard aan de weg

Novell komt met het Porting and Migration Network. Dit initiatief is speciaal ontwikkeld om zowel klanten als software- en hardwarepartners te helpen bij een snelle en rendabele overgang naar Suse Linux Enterprise Server.

Toonaangevende software- en hardwareleveranciers, waaronder HP, IBM, Intel en Oracle, gaan samen met Novell hun softwarepartners assisteren bij de inzet van hun platformen en oplossingen op Suse Linux. In het kader van dit initiatief gaat Novell in Duitsland het eerste Porting and Migration Center openen, een gespecialiseerde testlocatie waar ontwikkelaars en softwarepartners worden begeleid bij de overstap naar Linux. Zo kan Novell zijn partners services leveren op het gebied van ontwikkeling, support en consultancy.

Momenteel verzorgt Novell services voor software- en technologiepartners in het kader van de programma’s Developer Services en Partner Net. Het Novell Porting and Migration Network vormt hier een aanvulling op en is speciaal ontworpen om de migratie van softwareproducten naar Linux te vereenvoudigen. Novell heeft met diverse toppartners in het hele Emea-gebied een alliantie gevormd om ontwikkelaars en softwareproducenten te begeleiden bij het overzetten van hun producten naar Suse Linux. In het kader van deze grootschalige gezamenlijke onderneming zullen de Novell partners aan hun partners uitgebreide services en bronnen beschikbaar stellen voor het plannen en uitvoeren van migratie-projecten, het oplossen van knelpunten en het certificeren van oplossingen in het compatibiliteitsprogramma ’Novell Yes Certified’.

"Op het eerste gezicht is een complete migratie naar Linux een grote en complexe aangelegenheid", aldus Johan Rosius, vice president alliances van Novell Emea. "Maar door de voordelen die Linux klanten biedt, is het voor alle leveranciers een bruikbare optie voor groeistrategieën op de middellange en lange termijn. De oprichting van het Porting and Migration Network is een initiatief om te garanderen dat de migratie van onze partners en hun klanten naar Linux snel, probleemloos en eenvoudig verloopt."

 

"Intel heeft zeer veel ervaring in samenwerking met isv’s om hun applicaties te porten naar nieuwe platformen zoals Iintel Itanium", vertelt Tom Garrison, director enterprise marketing Emea bij Intel. "Wij zijn verheugd dat we de kans krijgen om met onze diepgaande kennis bij te dragen aan het Porting and Migration Network van Novell. Zo kunnen we samen zorgen voor nog meer gecertificeerde applicaties voor wat feitelijk een nieuwe branchestandaard is geworden: Linux op Iintel. Door onze resources en vaardigheden binnen één netwerk samen te brengen, kunnen we isv’s bruikbare ondersteuning bieden binnen de branche."

"Het feit dat het Porting and Migration Network een migratie naar Linux voor onze klanten vergemakkelijkt is een spannende ontwikkeling", aldus Stein Surlien, vice president alliances and channels bij Oracle Emea. "De gecombineerde expertise van Novell en Oracle vormt een krachtige en aantrekkelijke mogelijkheid voor klanten en isv-partners, die garandeert dat alle problemen worden opgespoord en volledig opgelost voordat producten daadwerkelijk worden geïmplementeerd."

.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-15T12:26:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.