Scholten Awater zegt Lent vaarwel

Scholten Awater vertrekt uit het monumentale fabriekspand in Lent, dat aan de N325 ligt tussen Nijmegen en Arnhem. De computerwederverkoper betrekt deze maand nog een nieuw kantoor aan de Wijchenseweg 20 in Nijmegen. Het oude pand in Lent was te klein geworden en voldoet niet meer aan de huidige arbeidsomstandigheidsnormen.

Scholten Awater beweert een gezonde groei door te maken met een groeiend personeelsbestand. Het huidige jasje, het kantoor in het bedrijfsverzamelpand in Lent, is daardoor te krap geworden. In het nieuwe pand aan de Wijchenseweg 20 in Nijmegen huurt  de hardwaredienstverlenner bijna 3000 vierkante meter kantoorruimte. Daarnaast beschikt Scholten Awater over een relatief nieuw distributiecentrum (23.000 vierkante meter) in Wijchen.

Thermion

Scholten Awater

Scholten Awater in het Thermion-pand bij Lent.

Het pand (kantoor en fabriek inéén) in Lent is in 1937 gebouwd voor de Thermion Radiolampenfabriek. In 1957 werd dit bedrijf verkocht aan Philips. In 1984 hevelde Philips de productie-activiteiten over naar de fabriek in Nijmegen (tegenwoordig NXP). Daarna werd de locatie ingericht als bedrijfsverzamelgebouw. Scholten Awater trok er in de jaren negentig in. De gemeente Nijmegen kocht het complex in 2005 en wil er een industrieel monument van maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-09T14:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.