'Tijd is rijp voor samenwerking Ngi en NGN'

De beroepsverenigingen NGN en Ngi hebben hun samenwerking geformaliseerd. De twee organisaties werken al langer samen, maar hebben dit nu vastgelegd in een intentieverklaring. 'De tijd is er nu rijp voor', zegt Ngi-secretaris Wouter Bronsgeest. 'Veel van onze leden zagen de samenwerking lange tijd als bedreiging, maar nu overal de ict-budgetten slinken wordt professionaliteit zeer belangrijk.'

Voor de samenwerking hebben de twee organisaties gekeken naar de situatie in Groot-Brittannië, zegt Bronsgeest. Daar zijn de professionals in de ict-sector veel vaker gecertificeerd en actief in een beroepsvereniging. Dat doen ze volgens de secretaris vooral om hun kennis bij te houden.

In Nederland bestaan veel kleine beroepsverenigingen, aldus Bronsgeest. 'Er is veel diversiteit in deelgebieden. Met onze samenwerking beogen we de beroepsgroep breed te vertegenwoordigen.' Het is niet de bedoeling dat de twee opgaan in één nieuwe organisatie. 'Dat is niet van deze tijd', verklaart de Ngi-secretaris. 'We werken samen op inhoud.'

Complementair

De twee beroepsverenigingen zijn complementair aan elkaar. Samen vertegenwoordigen ze bijna vijfduizend professionals op het gebied van informatiemanagement en informatietechnologie. De Ngi is volgens Bronsgeest een meer academisch geöriënteerde vereniging, terwijl bij NGN meer vakinhoudelijk is.

NGN en Ngi hebben in de zomer van 2010 gezamenlijk leden geworven bij de Belastingdienst. Bovendien organiseerden ze in het verleden samen enkele evenementen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-09T11:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.