Getronics wil af van imago dozenschuiver

Getronics wil zo veel mogelijk af van het imago van dozenschuiver. Niet dat het deze activiteit geheel overboord zet, maar het ziet meer in dienstverlening.

"Het alleen leveren van switches en routers doen we liever niet meer", stelt topman Klaas Wagenaar. Getronics wil dat diensten als beheer en onderhoud in zo'n contract zijn opgenomen. "De marges op het verkopen van hardware zijn zo klein, het loont de moeite niet", verklaart onderdirecteur Coert van Ee. Het bedrijf haalt hier echter nog steeds zo'n 25 procent van de omzet uit.
 
"Gooi ons niet op één hoop met Cap Gemini of Ordina. Dat zijn onder meer consultancy-bedrijven. Wij doen vooral netwerk- en desktopbeheer. Wat onze aard betreft zijn we echt een ander bedrijf", aldus Wagenaar.
 
Hoofdbestanddeel van het nieuwe Getronics is de dienstverlening rondom netwerk- en desktopbeheer. Het 'portfolio' wordt daarnaast gevuld met zes 'oplossingen': applicatie-integratie, opslag-, server- en netwerkintegratie, beveiliging, data, spraak en video, mobiele ict en als laatste het beheer van bedrijfsinformatie.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 17 september 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja dus gaan ze service verlenen met het terug nemen van foutief bestelde producten a 100 euro voor administratie en handling. Dit zal het gewenste resultaat niet opleveren. Zeker als je weet dat concurenten dit Gratis of voor 1/4 van de prijs doen.

Verder moeten ze ook mensen gaan aannemen die verstand van ICT en Hardware hebben want wat ik laatst gezien heb van hun services was schrikbarend slecht.
Hoe doe je een bios upgrade volgens een van de getronics service mensen die langs kwam:
Je doet de floppy met bios upgrade in de pc. Houd de aanknop ingedrukt en vind het vreemt dat de pc aan en uit gaat maar de biops update niet werkt. Melding van de support persoon. Het is een Hardware probleem.
Na dat hij weg was gegaan zelf ff een bios gedownload. Op floppy gezet. Machine aangezet. Bios geupdate en de machine werkt weer.
Helaas krijg je dan wel ff een vette rekening voor de verleende service van Getronics.
Als men wil kunnen we natuurlijk wel mensen opleiden of in dienst komen van Getronics om het mogenlijk te maken om dit streven te verwezenlijken

Sorry hoor Bad Boeli... ik ken de aard van jouw functie niet, maar als jij die BIOS upgrade zelf ook kan doen waarom dan een 'service mens' erbij halen? Ik begrijp de strekking van je verhaal (service mensen zonder kennis van zaken), maar het voorbeeld maakt jezelf niet erg geloofwaardig...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T13:40:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.